Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12616.08.20177

8656-2017 (049)

Seudullisen joukkoliikenteen viranhaltijoiden hankintavaltuudet

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että joukkoliikennejohtajan hankintavaltuudet pysytetään 34.000 eurossa (alv 0) aiemman käytännön mukaisesti.

Tksjlk § 126

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 4.8.2017:

Hallintosäännön 70 §:n mukaan hankinnoista päättää kaupunginhallitus ja lautakunta toimialallaan talousarvionsa puitteissa.

Kaupunginjohtaja päättää yhteishankinnoista ja niitä koskevista puitejärjestelyistä sekä määrää hankintaan ja tilaamiseen oikeutettuja sitovasti ne hankintapaikat, joista hankintaan ja tilaamiseen oikeutetut saavat tehdä hankintoja.

Kunkin viranomaisen oikeus tehdä hankintoja ja sitoumuksia kaupungin nimiin määritellään tilinkäyttöoikeuksin ja hankintarajoin talousarvion hyväksymisen yhteydessä taikka erillispäätöksin.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 1.2.2012 § 5 päättänyt seudullisen joukkoliikenteen toimintasäännöstä. Joukkoliikenteen toimintasäännön mukaisesti joukkoliikennejohtaja mm. päättää talousarvion puitteissa irtaimen omaisuuden hankkimisesta lautakunnan ja toimiston tarpeisiin, irtaimen omaisuuden luovuttamisesta sekä lautakunnan toimialaan liittyvistä suunnittelu- ja konsulttisopimuksista mikäli hankinnan tai sopimuksen arvo ilman arvonlisäveroa ei ylitä 34.000 euroa.

Joukkoliikenteen päivitetty toimintasääntöehdotus tuodaan lautakunnalle käsittelyyn myöhemmin, ja tässä kohtaa vahvistetaan vain joukkoliikennejohtajan hankintavaltuudet. Hankintavaltuuksiksi esitetään nykyisiä 34.000 euron (alv 0) hankintavaltuuksia.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että joukkoliikennejohtaja voi tehdä tavara- ja palveluhankintoja, joiden arvo (alv 0 %) ei ylitä 34.000 euroa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKorte Sirpa