Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12716.08.20178

8621-2017 (000)

Lautakunnan päätösvallan siirto viranhaltijoille

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se delegoi joukkoliikennejohtajalle ne kiireelliset lupa-, lausunto- ja liikenneasiat, jotka on välttämätöntä hoitaa lautakunnan kokoustaukojen aikana.

Tksjlk § 127

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 4.8.2017:

Joukkoliikennelautakunnan toimintaa ohjaavat kuntalaki ja Turun kaupunginvaltuuston hyväksymä hallintosääntö. Kuntien välisessä yhteistoimintasopimuksessa on lueteltu tehtävät, jotka kuuluvat lautakunnan yksinomaiseen toimivaltaan toimivalta-alueellaan:

  1. Päättää joukkoliikenteen palvelutasosta ja sen toimeenpanosta.
  2. Päättää joukkoliikenteen järjestämistavasta.
  3. Päättää joukkoliikenteen hankinnasta. Päätös liikenteen järjestämisestä perustuu niiden kuntien, jota kyseinen liikenne palvelee, esitykseen ja rahoituspäätökseen.
  4. Myöntää lupaviranomaisena reittiliikenteen ja kutsujoukkoliikenteen luvat liikenteenharjoittajien hakemuksesta.
  5. Päättää kuntien ja valtion joukkoliikenteeseen osoittamien tukien, avustusten ja määrärahojen hakemisesta ja käyttämisestä.
  6. Antaa lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä.
  7. Hoitaa muut joukkoliikennelaissa ja palvelusopimusasetuksessa paikalliselle toimivaltaiselle viranomaiselle määrätyt tehtävät.
  8. Vastaa joukkoliikennelain 5 § mukaisesta reittien ja aikataulujen suunnittelusta.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on 20.5.2015 § 110 päättänyt valtuuttaa joukkoliikennejohtajan antamaan Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä. Joukkoliikennejohtaja voi tuoda asian lautakunnan käsiteltäväksi, mikäli asian merkittävyys sitä edellyttää.

Lautakuntataukojen aikana kesällä ja joulutauolla on ajoittain tullut esille sellaisia päätöstarpeita, jotka normaalisti ovat seudullisen joukkoliikennelautakunnan toimivallassa. Tällaisia ovat esimerkiksi tapahtumien aiheuttamat liikennemuutokset, liikenteen vähämerkityksiset mutta kiireelliset lupapyynnöt sekä kiireelliset lausuntopyynnöt. Lautakunnalle esitetään, että siltä osin kuin nämä päätökset eivät voi odottaa kokouskauden alkamista, päätökset delegoidaan joukkoliikennejohtajalle.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennejohtajan antamaan Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen kiireelliset lausunnot sekä päättämään merkityksiltään vähäisiksi katsottavat viranomaisen lupa-asiat ja liikenteen muutostarpeet lautakunnan kokoustaukojen aikana.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoKorte Sirpa
tiedKytölinna Marjaana