Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11907.06.20171

6886-2017 (633)

Tapahtumaliikenne Linnankadulta Kakolaan Tall Ships Racesin ajaksi 20.- 23.7.2017

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään tapahtumaliikennettä Linnankadulta Kakolaan Tall Ships Racesin ajaksi. Kakola on noussut yhdeksi Turun kiinnostavimmista nähtävyyksistä, ja se todennäköisesti kiinnostaa erittäin paljon myös Tall Ships Races -tapahtumaan tulevaa suurta matkailijavirtaa. Mäelle ei ole joukkoliikenneyhteyttä funikulaarin viivästymisen vuoksi. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 119

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 7.6.2017:

Purjelaivatapahtuma Tall Ships Races järjestetään Turussa 20.-23.7.2017. Kyseessä on matkailullisesti ja imagollisesti erittäin suuri ja merkittävä tapahtuma Turun kannalta.

Kakola on noussut yhdeksi Turun kiinnostavimmista nähtävyyksistä, ja se todennäköisesti kiinnostaa erittäin paljon myös Tall Ships Races tapahtumaan tulevia matkailijoita. Koska Kakolanmäelle ei ole vielä toteutettu funikulaaria, ei sinne ole esteetöntä yhteyttä niille, jotka eivät voi tai halua kävellä mäkeä ylös. Siksi lautakunnalle ehdotetaan väliaikaisen yhteyden toteuttamista Tall Ships Racesen ajaksi jokaiselle neljälle päivälle noin kello 12-21 ja noin 10 minuutin vuorovälillä.

Bruttohinta neljälle päivälle on ajoneuvosta riippuen 4.000-6.000 euroa.

Reitti ja kalustovalinta suunnitellaan erikseen siten, että reitin jyrkkyys tai mutkaisuus ei estä ko. pikkubussilla tai kaksiakselisella bussilla ajamista. Ajoneuvoon tulee saada otettua pyörätuoli, rollaattori tai lastenvaunut.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennejohtajan hankkimaan Linnankadun ja Kakolanmäen välille joukkoliikenneyhteyden Tall Ships Races -tapahtuman ajaksi 20.7.-23.7.2017.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedOjala Olli
tiedHaavisto Sari
tiedHyyppä Kimmo
tpvJorasmaa Lauri
tiedKirkkola Antti
tiedMalila Saara
tiedWaher Hannu