Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10007.06.20177

1716-2015 (630, 001, 065)

Piikkiön liikenteen vuorolisäys

Tiivistelmä:

Piikkiön joukkoliikenteen palvelutasoa heikentää siirtymäajan liikennöintisopimusten eräiden vuorojen lakkauttaminen koulujen kesälomien alkaessa. Lautakunnalle esitetään, että heikennystä torjutaan lisäämällä FÖLIn ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen yhdessä hankkimaan liikenteeseen tarvittavat vuorot.

Tksjlk § 100

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 1.6.2017:

Kaarinan kaupungin Piikkiön alueen joukkoliikennepalvelut on järjestetty 1.1.2016 alkaen FÖLIn ja Varsinais-Suomen ELY-keskuksen kilpailuttaman linjaston, eräiden ELY-keskuksen kilpailuttamien linjojen ja liikennöitsijöiden siirtymäajan liikennöintisopimusten linjojen yhdistelmänä. FÖLIn ja ELY-keskuksen kilpailuttamien linjojen aikataulut on pääsääntöisesti laadittu siten, että ne eivät haittaa siirtymäajan liikennöintisopimusten vuoroja.

J. Vainion Liikenne Oy on hakenut ELY-keskukselta eräiden siirtymäajan liikennöintisopimusten vuorojen lakkauttamista koulujen kesäloman alkaessa. Lakkautettavat vuorot heikentävät Piikkiön arkipäivien palvelutasoa keskipäivällä. Lähtökohtaisesti ELY-keskus myöntää luvan vuorojen lakkauttamiselle. Lakkautettavat vuorot heikentävät tarjontaa Piikkiön lisäksi Paimiossa, joka on ELY-keskuksen toimivalta-alueella. Paimion osalta ELY-keskus on päättänyt hankkia korvaavat vuorot, jotka palvelevat myös Piikkiötä. On luontevaa lisätä korvaavat vuorot FÖLIn ja ELY-keskuksen hankkimaan liikenteeseen.

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy omalta osaltaan korvaavien vuorojen hankkimisen mainittuun yhteishankintakohteeseen. Koulujen kesäloman aikana lisätään arkipäivinä yksi edestakainen vuoropari linjalle Turku – Piikkiö – Paimio ja kouluvuoden aikana arkipäivien lisäys on yksi edestakainen vuoropari sekä yksi vuoro Paimiosta Turkuun. Lisättävät vuorot sopivat tiivistämään nykyisiä autokiertoja, joten automäärän lisäystä ei tule. Vuorojen kustannukset katetaan sillä, että J. Vainion Liikenne Oy:lle maksettavat nousukorvaukset poistuvat lakkautettavien vuorojen osalta.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että se omalta osaltaan hyväksyy esittelytekstin mukaiset vuorojen lisäykset Turku – Piikkiö – Paimio -linjalle koulujen kesälomakauden alusta alkaen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedVarsinais-Suomen ELY-keskus
tiedJorasmaa Lauri
tpvTervonen Jouko