Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11307.06.201720

6620-2017 (633)

Kaarina Business Race -tapahtuma Kaarinan 9-luokkalaisille

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy Kaarinan yhdeksäsluokkalaisille tarkoitetun Kaarina Business Race -tapahtuman pyytämän joukkoliikennelipun kisaa varten. Tämä asiakohta koskee Kaarinan kaupunkia.

Tksjlk § 113

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 1.6.2017:

Kaarinan Yrittäjät, Piikkiön Yrittäjät, Kaarinan Kehitys Oy ja Kaarinan kaupunki järjestävät perjantaina 1.9.2017 jo neljättä kertaa yrityskisan Kaarinan yhdeksäsluokkalaisille, yhteistyössä kaupungin yhtenäiskoulujen kanssa. Tapahtumalla juhlistetaan 5.9. vietettävää kansallista Yrittäjyyden päivää.

Kaarinan hakemuksessa todetaan, että nuoret jalkautuvat ryhmissä kiertämään kaarinalaisissa yrityksissä, kaupungin toimipisteissä ja muilla rastipaikoilla. Ajatuksena on tutustuttaa nuoret yrittäjyyteen, yritteliäisyyteen ja työelämään. Yritykset pääsevät puolestaan kohtaamaan tulevaisuuden asiakkaita ja työntekijöitä. Kaikki omat kulkuvälineet ovat sallittuja, lisäksi nuoret voivat kulkea Fölillä.

Järjestäjä on teettänyt nuorille ”kisapassit” joita nuoret kantavat kaulanauhoilla kaulassaan. Koska Fölissä ei käytetä näyttölippuja, koululaisilla tulee olla voimassa oleva lippu. Kaarinan kaupungin kanssa on sovittu, että joukkoliikennetoimisto tekee tilaisuuteen päiväkohtaiset liput, jotka jaetaan ko. koululaisille.

Vaikka liput ovat voimassa koko Föli-alueella niin kuin kaikki Fölin liput, matkustus tapahtuu Kaarinan kaupungin alueella. Koululaistempauksesta ei tule Kaarinalle tuloja eikä kustannuksia. Yhdeksäsluokkalaisia on noin 340.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Kaarina Business Race-tapahtuman yhdeksäsluokkalaiset oppilaat saavat perjantaina 1.9.2017 kello 8-16 matkustaa maksutta Kaarinan kaupungin sisällä Föli-liikenteessä. Oppilaalla tulee olla Fölin etukäteen toimittama lippu.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedKaarinan kaupunki
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Citybus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedVesman Liikenne Oy
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tiedJorasmaa Lauri