Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10407.06.201711

6435-2017 (003, 633)

Pietarin ja Turun välinen sopimus joukkoliikenneyhteistyöstä

Tiivistelmä:

Turulla ja Pietarilla on pitkäaikainen ystävyyskaupunkisuhde, jota halutaan konkretisoida myös joukkoliikenteen osalta. Lautakunnalle esitetään, että se valtuuttaa joukkoliikennejohtajan sopimaan kahdenvälisestä joukkoliikenneyhteistyöstä Turun seudun joukkoliikenteen ja Pietarin joukkoliikenteen välillä.

Tksjlk § 104

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 30.5.2017:

Turku ja Pietari ovat olleet ystävyyskaupunkeja jo vuodesta 1953 lähtien. Ystävyyskaupunkiyhteistyö antaa hyviä mahdollisuuksia yhteistyöhön eri toimialoilla. Ystävyyskaupunkitoiminta mahdollistaa hyvien käytäntöjen ja toimintamallien vertailun sekä vastavuoroisen oppimismahdollisuuden.

Turku ja Pietari järjestävät joka toinen vuosi ystävyyskaupunkitapahtuman. Viimeisin tapahtuma, Pietari-päivät, pidettiin Turussa toukokuussa 2017. Tapahtuman yhteydessä keskusteltiin myös joukkoliikenteestä. Tapaamisessa oli mukana Pietarin liikennekomitean ja Passazhiravtotrans–joukkoliikenneorganisaation johtoa. Aiemmin 10.3.2017 on keskusteltu Pietarin joukkoliikenneviranomaisen (Organizator Perevozok) ja Passazhiravtotrans-organisaaton kanssa mahdollisesta Turun ja Pietarin välisestä joukkoliikenneyhteistyöstä.

Vaikka Turku ja Pietari ovat kokoluokaltaan hyvin erilaisia, joukkoliikenteeseen liittyvät haasteet ovat osin samoja. Sähköbussit, mobiililiput ja tapahtumaliput, kuljettajaturvallisuus, turismin edesauttaminen joukkoliikenteen keinoin jne. ovat asioita, jotka kiinnostavat molempia osapuolia. Jos Turku ja Pietari päätyvät myöhemmin hakemaan rahoitusta jollekin yhteiselle hankkeelle, päätetään siitä erikseen.

Liite 1Luonnos sopimukseksi joukkoliikenneyhteistyöstä Turun seudun joukkoliikenteen ja Pietarin välillä

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennejohtajan sopimaan Turun ja Pietarin välisestä yhteistyöstä ja allekirjoittamaan sitä koskevan yhteistyösopimuksen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedAkkanen Mika
tiedGrönholm Björn
tiedJorasmaa Lauri
tpvKorte Sirpa
tiedMäki Olli-Pekka
tiedPihlava Topias


Liitteet:

Tksjlk § 104
Liite 1:Luonnos sopimukseksi joukkoliikenneyhteistyöstä Turun seudun joukkoliikenteen ja Pietarin välillä