Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11207.06.201719

6126-2017 (633)

Anomus Europeade-tapahtumaan osallistuvien esiintyjien ja vapaaehtoisten alennushinnoista joukkoliikenteen linjoilla

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se myöntää Europeade-tapahtumalle alennushintaiset liput hintaan 50 senttiä per nousu todellisen käytön mukaan.

Tksjlk § 112

Local Organisation Committee (LOC), Antti Kirkkola ja Kimmo Hyyppä 18.5.2017:

Europeade –kansantanssin ja –kulttuurin tapahtuma on järjestetty Euroopan eri maissa vuodesta 1964 alkaen ja se on suurin alan tapahtuma Euroopassa. Kansantanssijoita saapuu Turkuun tapahtumapäiviksi 27. – 30.7.2017 noin 6200.  Europeaden hallitus on myöntänyt tapahtuman kahden välisellä sopimuksella Turun kaupungille joka toimii virallisena tapahtuman järjestäjänä. Suomessa ei ole koskaan aikaisemmin järjestetty Europeade –tapahtumaa ja osallistujamäärä on Europeaden historian suurin

Tapahtumapäivinä ryhmät tanssivat päivittäin soveltuvilla esiintymispaikoilla (13 kpl) kaupungilla, Varvintorin päälavalla, sekä suuressa alku- ja päätösnäytöksessä, jonka areena on Gatorade Center. Tapahtuman virallisia päiviä edeltää tervetulojuhla, joka järjestetään Varvintorilla 26.7.

Tapahtuma on Turun kaupungille merkittävä matkailun ja markkinoinnin kannalta ja tuo esiintyjien lisäksi suuren joukon matkailijoita Turkuun. Tapahtuman tuotanto on vastuutettu kaupunginhallituksen päätöksessä kaupungin konsernihallintoon, vetovoimatoimintoihin perustetulle Local Organisation Committeelle (LOC) joka koostuu kaupungin viestinnän, maankäytön, vieraspalveluiden, tapahtumatuotannon, ym. johdosta ja ammattilaisista.

300 tanssiryhmää liikkuu kaupungilla 14 esiintymispaikan välillä tapahtuman aikana klo 10 – 18, esiintyjät ovat kansallispuvuissaan ja kantavat myös instrumenttejaan. Tästä johtuen joukkoliikenne halutaan mahdollistaa heille mahdollisimman edulliseen hintaan, suuri osa esiintyjistä on myös hinta- ja tulo-tasoltaan matalammista etelä- Euroopan maista.

Tapahtuman organisaatio pyytää tapahtuman ajaksi osallistujille jaettavien rannekkeitten ja QR-koodin avulla toteutettavaa alennushintaa joukkoliikenteen matkoista hintaan 50 senttiä (alv 0) per nousu todellisen käytön mukaan.

Kehittämispäällikkö Topias Pihlava 30.5.2017:

Joukkoliikennetoimisto on neuvotellut konserninhallinnon kanssa Europeade- tapahtuman kanssa alennushintaisista lipuista ja QR-koodien kokeilemisesta suuressa tapahtumassa. Konserninhallinnon kanssa on sovittu nousukorvaushinnasta tapahtuman osallistujille, joka olisi 50 senttiä per nousu todellisen käytön mukaan.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää myöntää Europeade- tapahtumalle alennushintaiset liput hintaan 50 senttiä per nousu todellisen käytön mukaan. Joukkoliikennetoimisto toimittaa QR-koodit pdf- tai png-tiedostoina tai – tulosteina konsernihallinnon käyttöön.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKuntien Tiera Oy
aoHyyppä Kimmo
aoKirkkola Antti
tpvPihlava Topias