Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta6712.04.20175

4315-2017 (633)

Kesätapahtumien aiheuttama lisäliikenne; The Shift, Paavo Nurmi Games, Ruisrock, Tall Ships Races

Tiivistelmä:

Kesällä 2017 Turussa järjestetään seuraavat yleisötapahtumat, joihin esitetään varauduttavan lisäliikenteellä Turun sisäisillä linjoilla; The Shift, Paavo Nurmi Games, Ruisrock, Tall Ships Races. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 67

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 7.4.2017:

Turussa järjestetään kesällä 2017 neljä yleisötapahtumaa joihin esitetään ajettavan lisäliikennettä Turun sisäisillä linjoilla. The Shift, Paavo Nurmi Games, Ruisrock ja Tall Ships Races -tapahtumien uskotaan keräävän niin paljon kävijöitä, että nykyisten linjojen kesäajan kapasiteetti ei riitä. Tapahtumasta riippuen lisäliikennettä esitetään eri linjoille, mutta esitykset koskevat kuitenkin vain Turun sisäisiä linjoja. Lisäkustannuksella lisäliikenteen järjestäminen on mahdollista myös seutulinjoilla, esim. Tall Ships Races –tapahtuma kerännee paljon bussilla liikkuvia kävijöitä myös muualta seudulta.

The Shift 31.5. – 1.6.

Turun Linnassa järjestetään suuri kansainvälinen kasvutapahtuma touko- kesäkuun vaihteessa. Tapahtumajärjestäjän kanssa on sovittu myös lippuyhteistyökokeilusta.

Paavo Nurmi Games 13.6.

Paano Nurmi Stadionilla järjestettävän kansainvälisen yleisurheilutapahtuman uskotaan keräävän juhlavuonna normaalia enemmän kävijöitä.

Tall Ships Races 19. – 23.7.

Suurien purjelaivojen saapuminen Turkuun on vuoden suurimpia yleisötapahtumia. Tapahtuma kerää perinteisesti suuria määriä yleisöä ihastelemaan laivoja Aurajokirantaan. Lisäliikennettä tarvitaan erityisesti perjantai- ja lauantai-iltoina, jolloin järjestetään myös musiikkifestivaalit. Lisäksi laivojen lähtö kerää paljon katsojia Ruissaloon sunnuntaina.

Esitetään, että:

Linjan 8 liikennöinti Ruisrock 2017 -tapahtuman aikana

Ruisrock-festivaali järjestetään Ruissalon kansanpuistossa 7. - 9.7.2017

Ruisrock-tapahtuman aikana linjalla 8 Kauppatori – Ruissalo (leirintäalue) matkustaa erittäin runsaasti tapahtumavieraita. Tämän johdosta aikaisempina vuosina on tapahtuman ajaksi tilattu lisäliikennettä linjan sopimusliikennöitsijältä, ja käytäntöä tulee jatkaa edelleen. Joukkoliikennetoimisto tilaa linjalle 8 Kauppatorin ja Ruissalon välille päivästä riippuen 5-9 lisäbussia sekä perjantaina ja lauantaina yhden lisäbussin rautatieaseman ja leirintäalueen väliseen liikenteeseen. Ruisrockin lisäliikenteen kustannukset on sisällytetty vuoden 2017 talousarvioon.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös asiassa tehtiin esittelijän kokouksessa täydentämästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Asian esitteli suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Jakelu

tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvAlin Seppo
tiedKortelainen Niko
tpvLehtinen Saana
tpvTervonen Jouko