Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta6912.04.20177

3472-2017 (633)

Turun Citybus Oy:n hakemus Saaristo Open -festivaalin liikenteestä

Tiivistelmä:

Turun Citybus Oy on anonut lupaa liikennöidä Saaristo Open -festivaalin aikana 9.- 10.6.2017 reittinä Kauppatori, Yliopistonkatu - suoraan Kaarinaan festivaalialueelle. Lautakunnalle esitetään, että se myöntää Turun Citybus Oy:lle luvan hoitaa Saaristo Open -festivaalin yleisökuljetuksia sen esittämällä tavalla.

Tksjlk § 69

Liikennöitsijä Juha Virtanen / Turun Citybus Oy 16.3.2017:

Saaristo Open -tapahtuman liikennöinti

Haemme Turun Seudulliselta joukkoliikennelautakunnalta lupaa Saaristo Open-festivaalin yleisökuljetusten hoitamiseen. Live ’n Loud Oy on tilannut yhtiöltämme Saaristo Open tapahtuman henkilökuljetukset ajalle 9-10.6.2017.

Kuljetukset on tarkoitus toteuttaa viimevuotiseen tapaan käyttäen reittinä Kauppatori, Yliopistonkatu suoraan Kaarinaan Festivaali alueelle. Ilman välipysäkkejä. Paluukuljetusten purku pysäkkinä Ort. kko Yliopistonkatu. Kuljetuksissa myytäisiin 18 euron hintaista viikonloppulippua, 10 euron hintaista menopaluulippua sekä 6 euron hintaista yhdensuuntaista lippua.

Kuljetuksiin varataan 4-7 kaupunkiliikennebussia.

Liikenne alkaisi noin tuntia ennen porttien aukeamista.

Paluukuljetuksia jatketaan kunnes kaikki asiakkaat on saatu kuljetettua alueelta. Kuljetukset on tarkoitus hoitaa nonstop, ilman erillistä aikataulua.

Toivomme myönteistä suhtautumista hakemukseemme.

Joukkoliikennetoimisto / suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 6.4.2017:

Turun Citybus Oy on anonut lupaa liikennöidä Saaristo Open -festivaalin aikana 9.-10.6.2017 reittinä Kauppatori, Yliopistonkatu - suoraan Kaarinaan festivaalialueelle. Ilman välipysäkkejä. On tarkoituksenmukaista, että Turun Citybus Oy:lle myönnetään lupa hoitaa Saaristo Open -festivaalin liikennöinti sen esittämällä tavalla.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Turun Citybus Oy:lle myönnetään lupa hoitaa Saaristo Open -festivaalin liikennöinti sen esittämällä tavalla. Lisäksi joukkoliikennelautakunta päättää, ettei sillä ole huomautettavaa anomuksessa esitettyyn asiakkailta perittävään lipun hintaan. Turun seudun joukkoliikenneviranomainen ei ole velvollinen järjestämään kuljetuksissa tarvittavaa lippujärjestelmää. Jos kuljetuksissa halutaan käyttää joukkoliikenneviranomaisen omistamaa rahastusjärjestelmää, tulee liikenteessä noudattaa lautakunnan erikseen määrittelemiä käytäntöjä rahastuslaitteiden käyttämisestä sopimusliikenteen ulkopuolisessa liikenteessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Jakelu

aoTurun Citybus Oy
tiedKoiranen Nina
tiedNiemi Reijo
tiedReinvall Timo
tiedViirret Kari