Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta7012.04.20178

3570-2017 (633)

LS-Liikennelinjat Oy:n anomus Ruisrockin liikenteestä

Tiivistelmä:

LS-Liikennelinjat Oy on anonut lupaa hoitaa Ruisrock-tapahtuman 7. - 9.7.2017 aikana festivaalin yleisökuljetuksia. Lautakunnalle esitetään, että se myöntää LS-Liikennelinjat Oy:lle luvan hoitaa Ruisrock-tapahtuman yleisökuljetuksia sen esittämällä tavalla. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 70

LS-Liikennelinjat / liikennöitsijä Pasi Muurinen 22.3.2017:

Ruisrock-tapahtuman liikennöinti

Haemme Turun Seudulliselta joukkoliikennelautakunnalta lupaa Ruisrock-festivaalin yleisökuljetusten hoitamiseen. Vantaan festivaalit Oy on tilannut yhtiöltämme Ruisrock tapahtuman henkilökuljetukset ajalle 7.7 - 9.7.2017.

Kuljetukset on tarkoitus toteuttaa viimevuotiseen tapaan käyttäen reittinä

Kauppatori, Yliopistonkatu – Aurakatu – Maariankatu – Brahenkatu – Ratapihankatu – Pansiontie – Tuontikatu, sataman konttialue.

Kuljetuksissa myytäisiin 18 euron viikonloppulippua, 10 euron hintaista päivälippua sekä 6 euron hintaista yhdensuuntaista lippua.

Kuljetuksiin varataan 20-30 kaupunkiliikennebussia.

Liikenne alkaisi noin tuntia ennen porttien aukeamista.

Paluukuljetuksia jatketaan kunnes kaikki asiakkaat on saatu kuljetettua alueelta. Kuljetukset on tarkoitus hoitaa nonstop, ilman erillistä aikataulua.

Toivomme myönteistä suhtautumista hakemukseemme.

Joukkoliikennetoimisto / suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 6.4.2017:

LS-Liikennelinjat Oy on anonut lupaa Ruisrock-festivaalin yleisökuljetusten hoitamiseen viimevuotiseen tapaan. On tarkoituksenmukaista, että LS-liikennelinjat Oy:lle myönnetään lupa hoitaa Ruisrockin festivaalin yleisökuljetukset.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että LS-liikennelinjat Oy:lle myönnetään lupa hoitaa Ruisrockin festivaalin yleisökuljetukset. Lisäksi joukkoliikennelautakunta päättää, ettei sillä ole huomautettavaa anomuksessa esitettyyn asiakkailta perittävään lipun hintaan. Turun seudun joukkoliikenneviranomainen ei ole velvollinen järjestämään kuljetuksissa tarvittavaa lippujärjestelmää. Jos kuljetuksissa halutaan käyttää joukkoliikenneviranomaisen omistamaa rahastusjärjestelmää, tulee liikenteessä noudattaa lautakunnan erikseen määrittelemiä käytäntöjä rahastuslaitteiden käyttämisestä sopimusliikenteen ulkopuolisessa liikenteessä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Asian esitteli suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa.

Jakelu

aoLS-Liikennelinjat Oy
tiedKoiranen Nina
tiedNiemi Reijo
tiedReinvall Timo
tiedViirret Kari