Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta4301.03.20177

12479-2016 (633)

Vapunaaton 30.4.2017 liikennöinti

Tiivistelmä:

Vapunaattona busseissa on normaalia enemmän matkustajia. Tämän lisääntyneen kysynnän johdosta lautakunnalle esitetään, että pyhäpäivien aikataulujen sijasta liikennöidään lauantain aikatauluilla koko päivän.

Tksjlk § 43

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 23.2.2017:

Vuonna 2017 vapunaatto osuu sunnuntaipäivälle. Entuudestaan tiedetään, että vappujuhlien johdosta matkustajamäärät busseissa lisääntyvät normaaliin viikonloppuun verraten. Koska normaali pyhäpäivien liikennöinti ei tule riittämään lisääntyvän kysynnän vuoksi, on syytä lisätä vuoroja vapunaatolle. Vapunaattona ajetaan myös yölinjojen vuorot, joita ei normaalisti ajeta pyhäpäivien päätteeksi.

Helpoiten lisäliikenne ja yövuorot voidaan hoitaa noudattamalla vapunaattona pyhäpäivien aikataulun sijasta lauantain aikataulua. Näin menetellen asiakkaille aikatauluista tiedottaminen on selkeää, kun ei tehdä erillistä, normaalista pyhäpäivästä poikkeavaa aikataulua. Menettely helpottaa myös liikennöitsijöitä, kun heidän ei tarvitse tehdä yhtä päivää varten erillisiä työvuoroja kuljettajille.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että vapunaattona 30.4.2017 FÖLI-liikenteessä noudatetaan lauantain aikataulua yövuoroineen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Citybus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Osakeyhtiö
tiedVesman Liikenne Oy
tiedV-S Bussipalvelut Oy
tpvAlin Seppo
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tpvKortelainen Niko
tiedPihlava Topias
tpvTervonen Jouko