Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3508.02.20171

1581-2017 (633, 646)

Palvelulinjojen linja-autoja ja hybridibusseja koskeva mainoskokeilu

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Föli antaa palvelulinjojen linja-autot ja hybridibussit mainoskäyttöön lisätulojen saamiseksi. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 35

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 8.2.2017:

Palvelulinjoja koskeva liikennöintisopimus V-S Bussipalvelut Oy:n kanssa on voimassa 30.6.2020 saakka. Sopimuksen kohdan 5 mukaan palveluliikenteen bussien mainospinnat ovat ainoastaan joukkoliikennetoimiston käytössä. Palvelulinjabusseja on seitsemän kappaletta.

Liikennöintisopimus Turun Kaupunkiliikenne Oy:n kanssa on voimassa 30.9.2023 saakka. Liikennöintisopimuksen kohdan 7 mukaan hybridibussien ja täyssähköbussien ulkomainospinnat ovat ainoastaan joukkoliikennetoimiston käytössä. Hybridibusseja on neljä kappaletta.

Joukkoliikennetoimiston arvion mukaan yhdentoista bussin mainosten nettotuotto Fölille olisi 4.000-11.000 euroa vuodessa (alv 0). Lautakunnalle esitetään, että se antaa joukkoliikennetoimistolle luvan antaa joukkoliikennetoimiston käytössä olevat hybridibussien ja palvelulinja-autojen mainospinnat mainosmyyntiin. Ehdotus ei koske sähköbusseja.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennejohtajan sopimaan hybridibussien ja palvelulinjabussien pintojen käyttämisestä mainosmyyntiin.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän kokouksessa täydentämästä päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoTurun Kaupunkiliikenne Oy
aoV-S Bussipalvelut Oy
tpvKorte Sirpa