Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1118.01.201711

11046-2016 (015, 633)

Jäsen Laulumaan ym. aloite 19.10.2016 yhteistyöryhmän perustamiseksi kuljettajien WC-ongelman ratkaisemiseksi

Tiivistelmä:

Tuodaan lautakunnalle tiedoksi lautakunnan jäsenaloite (Tksjlk 19.10.2016 § 192) ja todetaan aloitteen käsittely.

Tksjlk § 11

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 12.1.2017:

Tausta

Joukkoliikennelautakunnan jäsenet Janne Laulumaa, Juha Heikkilä, Päivi Salminen, Emma Vartiainen, Esko Heinonen ja Marja Tommola ovat 19.10.2016 jättäneet seuraavat aloitteen:

”Esitämme, että kaikki seutukunnat, liikennöitsijät ja joukkoliikennetoimisto sekä kuljettajien henkilöstön edustus kartoittavat yhdessä wc tarpeet linjoilla. Kartoituksen jälkeen yhteisesti sovitaan tarvittavien wc-tilojen toteutus. Tietenkin mahdollisimman kustannustehokkaasti. Suunnitelma voisi sisältää, vaikka uusien kestävien, mutta kompostiperiaatteella toimivien vessojen suunnittelun. Suunnitteluun voisi ottaa mukaan vedettömien käymälöiden valmistajia.”

Vastine

Joukkoliikennetoimisto tekee kaikkien aloitteessa mainittujen ryhmien kanssa tiivistä ja hyvää yhteistyötä.

Kaikissa näissä tapaamisissa on käsitelty ja tarvittaessa käsitellään myös kuljettajien WC-tiloihin liittyviä ongelmia. On hyvä myös tiedostaa jokaisen tahon velvollisuudet ja mahdollisuudet:

Joukkoliikennetoimisto

Liikennöitsijä

Kuljettajien henkilöstön edustus

Lopuksi voidaan todeta, että joukkoliikennetoimisto pitää erittäin tärkeänä, että kuljettajien työskentelyolosuhteet ovat hyvällä mallilla. Tämän takia yhteistyötä tehdään tiiviisti ja tämän takia työehtosopimuksen noudattamista vaaditaan erikseen myös liikennöintisopimuksissa. Joukkoliikennetoimisto ja kaikki alueen seutukunnat ovat aina auttaneet ja tulevat aina auttamaan tarvittaessa liikennöitsijää kuljettajien WC-tilojen järjestämisessä.

Joukkoliikennetoimiston mielestä uusi työryhmä ei ole tarpeen, vaan aloitteessa esitettyjä asioita käsitellään olemassa olevissa työryhmissä.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää merkitä selvityksen tiedokseen ja aloitteen käsitellyksi.

PäätösAsia palautettiin uudelleen valmisteltavaksi Nordqvistin Tavion kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti.

Palautuksen aikana selvitetään vastuullisten tahojen kanssa miten WC-kysymys tulee ratkaista.

Jakelu

palJorasmaa Lauri