Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta23221.12.20169

13148-2016 (633)

Joukkoliikennelipun poistuminen TurkuCardista

Tiivistelmä:

Matkailun palvelukeskus Visit Turku on ilmoittanut uudistuksista, jotka liittyvät sen omaan TurkuCard-tuotteeseen. Jatkossa TurkuCard ei enää sisällä oikeutta matkustaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteessä. Lautakunnalle ehdotetaan, että asia merkitään tiedoksi.

Tksjlk § 232

Kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 12.12.2016:

TurkuCard on matkailijoille suunnattu tuote, jota myy ja hallinnoi Matkailun palvelukeskus Visit Turku. Vuoden 2016 loppuun asti tuotte sisältää myös matkalipun Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteeseen. Kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyi 2.12.2015 § 228 matkustamisesta perittävät hyvityshinnat.

Visit Turku on ilmoittanut, että se uudistaa TurkuCardin vuoden 2017 alusta alkaen. Tässä yhteydessä joukkoliikennelippu rajataan kortin ulkopuolelle. Matkailijoille myydään jatkossa 1-14 vuorokauden mittaisia matkailijakortteja normaaliin tapaan kuten tähänkin asti. Syynä muutokseen Visit Turku on ilmoittanut TurkuCardin kannattamattomuuden nykyisessä  mallissa ja joukkoliikenteen vähäisen käytön TurkuCardin yhteydessä.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kannalta muutos on pikemminkin positiivinen kuin negatiivinen. TurkuCardin käyttäjät joutuvat nyt miettimään erillisen matkailijakortin hankkimista, mikä saattaa vähentää joukkoliikenteen käyttämistä. Toisaalta Joukkoliikennetoimiston TurkuCardista saama korvaus on ollut alhainen, joten matkailijakortteihin siirtyminen tuo todennäköisesti aikaisempaa enemmän tuloja joukkoliikenteelle.

TurkuCardin käytön rekisteröiminen busseissa on perustunut siihen, että kuljettaja rekisteröi nousun rahastuslaitteeseen. Tästä luopuminen helpottaa kuljettajien työtä.

Muutos TurkuCardissa ei vaadi Joukkoliikennetoimistolta muita toimenpiteitä kuin liikennöitsijöille tiedottaminen muutoksesta.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 12.12.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee tiedoksi Visit Turku -organisaation ilmoituksen, jonka mukaan TurkuCardia uudistetaan 1.1.2017 lähtien niin, ettei se sisällä enää oikeutta Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteeseen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJokinen Martti
tiedHirvenoja Satu
tiedKemppainen Seppo
tiedLerkki Susanna