Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta21430.11.20169

12457-2016 (065)

Matkalippujen myyminen Reittikioski Oy:n välityksellä

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen lipputuotteita voidaan myydä Reittikioski Oy:n välityksellä. Ensimmäisessä vaiheessa myynti koskee kertalippuja ja matkailutuotteita.

Tksjlk § 214

Kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 18.11.2016:

Reittikioski Oy on kehittänyt TripGo-nimisen sovelluksen, jolla voi suunnitella ja maksaa matkoja eri kulkutavoilla. Sovellus toteuttaa Mobility as a Service, Liikkuminen palveluna – ajattelun mukaista toimintatapaa, jossa eri palveluntuottajien tarjoamia matkoja yhdistetään matkaketjuiksi.

Reittikioski Oy:n kanssa on neuvoteltu sopimus, joka koskee Föli-lippujen jälleenmyyntiä ja asiakkaalle toimittamista. Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne saa jokaisesta myydystä tuotteesta sopimuksen mukaisen korvauksen. Myynti tapahtuu iQ Payments Oy:n toimittaman myyntirajapinnan kautta, ja joukkoliikennetoimisto maksaa rajapinnan käytöstä sovitun mukaisen komission.

Sopimuksen mukaan Reittikioski Oy voi myydä kertalippuja ja matkailutuotteita. Kausituotteiden mahdollisesta myynnistä päätettäisiin erikseen. Sopimus on voimassa 31.12.2019 asti.

Oheismateriaali 1Sopimus Reittikioski Oy:n kanssa

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 21.112016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikenne hyväksyy Reittikioski Oy:n kanssa neuvotellun sopimuksen. Samalla lautakunta valtuuttaa joukkoliikennejohtajan päättämään sopimukseen liittyvistä yksityiskohdista kuten kausituotteiden myynnin aloittamisesta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedIQ Payments Oy
tpvJokinen Martti
aoReittikioski Oy
tpvKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tpvPaasikivi Jari
tiedRiski Jaana
tiedSitaru-Niemi Jaana