Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta18228.09.20161

5048-2014 (065, 633)

Bussikorttien latausta koskeva sopimus Kaarinan kirjaston kanssa

Tiivistelmä:

Kaarinan pääkirjasto on esittänyt toiveen, että se voisi tarjota asiakkailleen bussikorttien latauspalvelua. Lautakunnalle esitetään, että kirjaston kanssa laadittu latauspalvelun sopimus hyväksytään.

Tksjlk § 182

Kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 27.9.2016:

Kaarinan kaupungin pääkirjasto on esittänyt toiveen, että Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen matkakorttien latauspalvelu voitaisiin ottaa mukaan kirjaston palvelutarjontaan. Tavoitteena on parantaa kaarinalaisten mahdollisuuksia ladata matkakorttejaan myös iltaisin ja viikonloppuisin. Nykyisin latauspalvelua saa Kaarinan yhteispalvelupisteestä, mutta se on avoinna ainoastaan arkisin ja iltapäivisin kello 16:een tai 17:ään. Kirjasto on avoinna myös lauantaisin ja arkisin illalla kello 19:ään asti.

Seudullinen joukkoliikennelautakunta on päättänyt, että latauspisteiden myyntiprovisio on 4 prosenttia (Tksjlk 7.5.2014 § 89). Kaarinan kirjaston kanssa käydyissä keskusteluissa on lähdetty siitä, että kirjastolle maksettaisiin tämän mukaisesti myyntiprovisiota.

Latauspisteen avaamista Kaarinan pääkirjastoon voi pitää perusteltuna, koska se parantaa kaarinalaisten mahdollisuuksia ladata ja käyttää matkakorttiaan. Joukkoliikennetoimiston tavoitteena on lisätä latauspaikkoja tasaisesti koko Föli-alueella niin, että matkojen lataaminen siirtyisi mahdollisimman paljon pois autoista.

Oheismateriaali 1Sopimus Kaarinan kirjaston kanssa

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 27.9.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy oheismateriaalina olevan arvo- ja kausikorttien lataamista koskevan sopimuksen Kaarinan pääkirjaston kanssa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJokinen Martti
aoKaarinan pääkirjasto
tiedKaarinan Yhteispalvelupiste
tpvWestern Systems Oy
tiedKanerva Tanja
tpvKemppainen Seppo
tpvKorte Sirpa
tiedSitaru-Niemi Jaana