Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta18128.09.20161

9264-2016 (633)

V-S Bussipalvelut Oy:n kolmen sopimuksen siirto liiketoimintakaupan yhteydessä

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy sopimusten siirtämisen liiketoimintakaupan seurauksena, kunhan uusi sopimuskumppani täyttää samat vaatimukset ja toimittaa samat selvitykset kuin tarjouspyynnössä on vaadittu.

Tksjlk § 181

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 26.9.2016:

V-S Bussipalvelut Oy on pyytänyt lautakunnan ennakkopäätöstä sopimuksen siirrosta linjojen 18, 88, 99 ja 100 ym. LS-Liikennelinjat Oy:lle. Kyseessä olisi V-S Bussipalvelut Oy:n anomuksen mukaan liiketoimintakauppa, jossa kohteiden autot ja sopimukset siirtyisivät LS-Liikennelinjat Oy:lle.

Sopimusten siirtoja arvioidaan aina yksittäistapauksina ja ne ovat lähtökohtaisesti Tilaajan harkinnassa olevia asioita.

V-S Bussipalvelut on tarkentanut suullisesti 8.9.2016, että pyyntö koskee kolmea sopimusta:

Sopijapuolen mahdollinen sulautuminen kolmannen osapuolen kanssa ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin. Sopijapuolia koskeva osakeyhtiölain mukainen jakautuminen ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon, vaan sopimus siirtyy sellaisenaan uuden yhtiön vastattavaksi. Tilaajalla on kuitenkin jakautumisen yhteydessä halutessaan oikeus irtisanoa sopimus neljän kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Sopijapuolet sitoutuvat tiedottamaan toiselle sopijapuolelle hyvissä ajoin mahdollisista sulautumis- ja jakautumissuunnitelmistaan.

Sopimuskumppanin jakautuminen tai sulautuminen ei ole sellainen merkittävät sopimusmuutos, joka aiheuttaisi uuden kilpailuttamisvelvollisuuden, mikäli uusi sopimuskumppani täyttää soveltuvuusehdot. Muutos on mahdollista sopimuskaudellakin, jos siirronsaaja täyttää tarjoajalle tarjouspyynnössä asetetut vaatimukset, toimittaa niitä koskevat selvitykset ja siirronsaaja sitoutuu vastaamaan sopimusten toteuttamisesta. Päätöksen hyväksymisestä tekee sama taho, joka teki sopimuksen, eli Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta.

LS-Liikennelinjat Oy on toimittanut tarjouspyynnöissä edellytetyt selvitykset 20.9.2016 Turun kaupungille.

Oheismateriaali 1V-S Bussipalvelut Oy:n anomus 29.8.2016

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa V-S Bussipalvelut Oy:lle, että se hyväksyy sopimusten 1/2015, 2/2015_1 ja 2/2015_2 siirtämisen mahdollisen liiketoimintakaupan seurauksena sillä edellytyksellä, että uusi sopimuskumppani täyttää samat vaatimukset ja toimittaa samat selvitykset kuin tarjouspyynnössä on vaadittu.

Sopimusten siirto ei tapahdu tällä päätöksellä vaan sopimusten siirto edellyttää erikseen tehtävää kirjallista sopimusta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoLS-Liikennelinjat Oy
aoV-S Bussipalvelut Oy
tiedHankinta- ja logistiikkakeskus
valpJorasmaa Lauri
tpvKorte Sirpa
tiedKynkäänniemi Päivi