Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17528.09.20167

898-2012 (065, 633, 021)

INIT-lisälaitteiden hankinta

Tiivistelmä:

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmään tarvitaan lisää linja-autoihin asennettavia myynti- ja kuljettajapäätteitä. Lautakunnalle esitetään, että lisälaitteita hankitaan 11 kappaletta laitetoimittajan tarjouksen mukaisesti. Lisäys 26.9.2016: Linjaliikenne Nyholmin varikolla tapahtuneen tulipalon johdosta autolaitteita tarvitaan alkuperäistä esitystä enemmän. Lautakunnalle esitetään, että laitteita hankitaan INIT:n tarjouksen mukaisesti 25 kappaletta. Lisätilauksen kustannukset saadaan katettua tuhoutuneille autoille otetulla vahinkovakuutuksella.

Tksjlk § 175

Ympäristötoimialan kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 23.9.2016:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta valitsi 15.5.2013 § 99 joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän toimittajaksi kokonaistaloudellisesti edullisimman tarjouksen antaneen INIT Innovative Informatikanwendungen in Transport-, Verkehrs- und Leit-systemen GmbH:n. Toimitukseen liittyvä sopimus on allekirjoitettu 9.10.2013. Sopimus koskee myös ajoneuvoihin sijoitettavia maksulaitteita, jotka kuuluvat joukkoliikenneviranomaisen vastuulle.

Ajoneuvolaitteita on hankittu asteittain projektin etenemisen myötä. Ensimmäisessä vaiheessa laitteita tilattiin 210 autoon, ja myöhemmillä tilauksilla laitekantaa on täydennetty siten, että tällä hetkellä laitteita on käytössä kaikkiaan 348 kappaletta (sisältää myös INIT:n vastuuosuuden 5 % laitteista).

Ajoneuvolaitteita pitää käytännössä olla enemmän kuin ajoneuvoja, koska osa laitteista on huollossa ja korjattavana. On välttämätöntä, että jokaisessa ajoneuvossa on toimiva rahastuslaite. Huoltovarmuuden turvaamiseksi joukkoliikennetoimisto on pyytänyt INIT:ltä tarjouksen 11 varalaitteen toimituksesta. Tarjouksen mukaan hankintahinta laitteille on 57.725,25 euroa (alv 0%).

Lisäys 26.9.2016: Linjaliikenne Nyholmin varikolla 24.9. vastaisena yönä tapahtuneessa tulipalossa tuhoutui ainakin 15 autolaitetta. Tuhoutuneiden tilalle joudutaan hankkimaan uusia laitteita. INIT:ltä saadun tarjouksen mukaan 25 autolaitteen kokonaishinta on 120.260,98 € (alv 0%). Tuhoutuneiden 15 laitteen korvaamisesta aiheutuvat lisäkustannukset saadaan katettua autoille otetulla vahinkovakuutuksella, joten joukkoliikennetoimistolle koituvat kustannukset eivät nouse alkuperäisestä hankintaesityksestä.

Oheismateriaali 1INIT:N tarjous 7.9.2016

Oheismateriaali 2INIT:n tarjous 26.9.2016

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 26.9.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy yhteensä 25 lisälaitteen tilaamisen INIT:n tarjouksen mukaisesti ja valtuuttaa joukkoliikennetoimiston sopimaan asiaan liittyvistä yksityiskohdista toimittajan kanssa. 10 autolaitetta hankitaan täydentämään varalaitetarvetta ja näiden hankintakustannukset katetaan joukkoliikenteen investointibudjetista. 15 autolaitetta hankitaan korvaamaan tulipalossa tuhoutuneita laitteita ja niiden hankinta korvataan Linjaliikenne Nyholm Oy:n ottamalla vahinkovakuutuksella.

Viranomaista sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan erillisellä tilauksella.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedINIT Innovative Informatikanwendungen in Transport-, Verkehrs- und Leitsystemen GmbH
tiedJokinen Martti
tiedJorasmaa Lauri
tiedKemppainen Seppo
tpvPaasikivi Jari