Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta17428.09.20166

9986-2016 (065)

Matkalippujen myyminen Tuup Oy:n välityksellä

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen lipputuotteita voidaan myydä Tuup Oy:n välityksellä. Ensimmäisessä vaiheessa myynti koskee kertalippuja ja matkailutuotteita.

Tksjlk § 174

Kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 21.9.2016:

Tuup Oy on suomalainen yhtiö, joka tarjoaa asiakkailleen Mobility as a Service, Liikkuminen palveluna – ajattelun mukaisia palveluja. Yhtiön sovelluksella voi suunnitella reittejä ja ostaa lipputuotteita eri toimijoiden liikkumispalveluihin yhtenäisenä matkaketjuna.

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen lipputuotteita on ollut mahdollisuus ostaa kokeiluluontoisesti Tuup Oy:n sovelluksessa keväästä 2016 lähtien. Käytännössä matkalipun on voinut ostaa IQ Payments Oy:n toimittaman mobiililipun myyntirajapinnan kautta. Toistaiseksi lippuja on myyty Tuup:n kautta melko vähän, mutta kokeilun aikana on saatu tärkeää kokemusta jatkokehittämistä varten.

Joukkoliikennejohtajan päättämä kokeilujakso päättyy 30.9.2016. Tuup Oy:n kanssa on neuvoteltu sopimus, joka koskee Föli-lippujen jälleenmyyntiä ja asiakkaalle toimittamista. Turun kaupunkiseudun joukkoliikenne saa jokaisesta myydystä tuotteesta sopimuksen mukaisen korvauksen. Myynti tapahtuu iQ Payments Oy:n toimittaman myyntirajapinnan kautta, ja joukkoliikennetoimisto maksaa rajapinnan käytöstä sovitun mukaisen komission.

Sopimuksen mukaan Tuup Oy voi myydä kertalippuja ja matkailutuotteita. Kausituotteiden mahdollisesta myynnistä päätettäisiin erikseen. Sopimus on voimassa 31.12.2017 asti.

Oheismateriaali 1Sopimus Tuup Oy:n kanssa

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 21.9.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikenne hyväksyy Tuup Oy:n kanssa neuvotellun sopimuksen. Samalla lautakunta valtuuttaa joukkoliikennejohtajan päättämään sopimukseen liittyvistä yksityiskohdista kuten kausituotteiden myynnin aloittamisesta.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedIQ Payments Oy
tiedJokinen Martti
aoTuup Oy
tpvKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tpvPaasikivi Jari
tiedRiski Jaana
tiedSitaru-Niemi Jaana