Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta16414.09.20167

3538-2013 (065)

Mobiililipun uusi maksutapa

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että Danske Bankin MobilePay-palvelu hyväksytään mobiililipun maksutavaksi. Palvelu on kaikkien pankkien asiakkaiden käytettävissä.

Tksjlk § 164

Kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 7.9.2016:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen mobiililipun voi maksaa tällä hetkellä kolmella tavalla: laskulla, kortilla tai puhelinoperaattorimaksulla. Palvelun toimittaja iQ Payments Oy on ehdottanut, että näiden rinnalle tuodaan neljäs maksutapa, Danske Bankin lanseerama MobilePay-palvelu. MobilePay on sovellus, jolla voi maksaa puhelinnumeron avulla eikä tilitietoja tarvitse jakaa muiden tietoon. MobilePay sovellusta voivat käyttää kaikkien pankkien asiakkaat. Toistaiseksi palvelun käyttö on ilmaista asiakkaille. Palvelun turvallisuus perustuu henkilökohtaiseen PIN-koodiin.

Joukkoliikennetoimiston näkemyksen mukaan MobilePay-palvelu voidaan ottaa käyttöön täydentämään nykyisiä mobiililipun maksutapoja. iQ Payments Oy:n perimä provisio MobilePayllä ostetusta matkalipusta on neuvoteltu samaksi kuin jo käytössä olevalla Swea-laskulla. Tämä mahdollistaa sen, että asiakkaalta ei tarvitse periä maksutapalisää.

Oheismateriaali 1Mobiililippujen myyntiprovisiot

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 7.9.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Danske Bankin MobilePay hyväksytään mobiililipun maksutavaksi, ja että maksutapaan liittyvä myyntiprovisio hyväksytään neuvottelujen mukaisesti. Asiakkaalta ei peritä maksutapalisää tällä hetkellä myynnissä olevista eikä suunnitteilla olevista lipputuotteista (kertaliput, matkailijaliput ja kausilippu).

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedIQ Payments Oy
tpvJokinen Martti
tiedJoukkoliikenteen palvelutoimisto
tpvKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tiedMartinez Sinikka