Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12908.06.20163

6490-2016 (633)

Linjaliikenne Muurinen Oy:n, Linjaliikenne Nyholm Oy:n ja Jalobus Oy:n hakemus Muumimaailman asiakaskuljetuksista

Tiivistelmä:

Linjaliikenne Muurinen Oy, Linjaliikenne Nyholm Oy ja Jalobus Oy hakevat lupaa Muumimaailman asiakaskuljetusten hoitamiseen ajalle 11.6. - 28.8.2016. Lautakunnalle esitetään, että se myöntää yrityksille luvan hoitaa kuljetukset heidän esittämällään tavalla.

Tksjlk § 129

Linjaliikenne Muurinen Oy / Pasi Muurinen 1.6.2016:

Muumimaailma liikennöinti

Haemme Turun Seudulliselta joukkoliikennelautakunnalta lupaa Muumimaailman tilaamaan asiakaskuljetusten hoitamiseen. Muumimaailma on tilannut yhtiöltämme asiakaskuljetukset ajalle 11.6. – 28.8.2016.

Kuljetukset ovat pääasiassa Naantalissa tapahtuvaa parkkialue – Kirkkopuisto kuljetusta josta asiakkaat eivät maksa mitään. Osa kuljetuksista on Turun hotelleista Muumimaailmaan joihin hotellit, laivayhtiön ym. myyvät lippupaketteja jotka sisältävät myös bussimatkat. Satunnaisesti myydään myös autoista lippuja joiden hinnat ovat: Aikuiset 6,50 € ha 2-14 V 3,50 €.

Tilaajan suunnittelemat aikataulut löytyvät sivuilta:http://www.muumimaailma.fi/paiva-muumimaailmassa/saapuminen/muumibussin-aikataulut

Toivomme myönteistä suhteutumista hakemukseemme.

Liikennöitsijöiden puolesta

Pasi Muurinen

Joukkoliikennetoimisto / suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 6.6.2016:

Pääasiassa Muumimaailman kuljetukset ovat tilausajoa, joille ei tarvitse erikseen anoa lupaa seudulliselta joukkoliikenneviranomaiselta. Osa kuljetuksista on kuitenkin aikataulun mukaista, säännöllistä liikennettä jossa autoissa myydään irtolippuja matkustajille. Näissäkin kohderyhmä on kuitenkin selkeästi Muumimaailman asiakaskunta. Koska kyseessä on rajatapaus siltä osin, tulisiko liikenne tulkita tilausajoksi, on liikennöitsijöiden kanssa päädytty ratkaisuun, jossa liikenteelle haetaan erikseen lupa seudulliselta joukkoliikenneviranomaiselta.

Liikennepalvelu on syntynyt hotellien ja Muumimaailman tarpeesta järjestää kyydityksiä hotelleista Muumimaailmaan ja takaisin hotelleihin. Valtaosa matkalipuista myydään lippupaketteina joissa asiakas ostaa myös Muumimaailman lipun. Irtolippujen myyntiä autoissa ei tulisi tässä tapauksessa rajoittaa, koska kyseessä on ennemminkin asiakkaita auttava lisäpalvelu kuin itsetarkoitus.

Föli tarjoaa myös matkustusvaihtoehtoja Turusta Naantalin Muumimaailmaan. Hotelleista erikseen ajettavat, sesonkien mukaan elävät vuorot soveltuvat kuitenkin paremmin hoidettavaksi tilausliikenteenä. Niin pitkään kun kertalippujen myynti pysyy pienimuotoisena lisäpalveluna hotellien asiakkaille, ei liikenteestä voida katsoa olevan haittaa Fölin järjestämälle liikenteelle. On tarkoituksenmukaista, että yrityksille annetaan lupa ajaa Muumimaailman tilaamia kuljetuksia heidän esittämällään tavalla.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 6.6.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Linjaliikenne Muurinen Oy:lle, Linjaliikenne Nyholm Oy:lle ja Jalobus Oy:lle myönnetään lupa hoitaa Muumimaailman asiakaskuljetukset 11.6. – 28.8.2016 välisenä aikana. Lisäksi joukkoliikennelautakunta päättää, ettei sillä ole huomautettavaa anomuksessa esitettyyn asiakkailta perittävään lipun hintaan. Turun seudun joukkoliikenneviranomainen ei ole velvollinen järjestämään kuljetuksissa tarvittavaa lippujärjestelmää. Jos kuljetuksissa halutaan käyttää joukkoliikenneviranomaisen omistamaa rahastusjärjestelmää, tulee liikenteessä noudattaa lautakunnan erikseen määrittelemiä käytäntöjä rahastuslaitteiden käyttämisestä sopimusliikenteen ulkopuolisessa liikenteessä.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJalobus Oy
aoLinjaliikenne Muurinen Oy
aoLinjaliikenne Nyholm Oy