Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11408.06.20164

5685-2015 (633, 065, 033)

Latauspalvelusopimus Turun kaupungin ja Turku Energian välillä

Tiivistelmä:

Tämä latauspalvelusopimus täydentää aiemmin tehtyä yhteistyösopimusta Turun kaupungin ja Turku energian välillä sähköbussien latauspalvelusta eFöli hankkeessa.

Tksjlk § 114

Ympäristötoimiala, kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 3.6.2016:

eFöli sähköbussihankeen osana on tehty yhteistyösopimus Turun kaupungin ja Oy Turku Energia – Åbo Energi Ab:n välillä koskien eFöli hankkeen sähköbussien latauspalvelusta (dnro 5685-2015). Yhteistyösopimuksessa on jo sovittu, että yhteistyösopimusta täydennetään erillisellä latauspalvelusopimuksella, jossa täydennetään sopimusta esim. latauspalvelun hinnan osalta, kun kaupungin, Turku Energian ja Turun Kaupunkiliikenne Oy:n yhteistyössä toteuttama kilpailutus sähköbusseista ja latauslaitteista saadaan toteutettua ja tarkemmat rakentamissuunnitelmat ja -kustannukset saadaan selvitettyä.

eFöli hanke on edennyt vaiheeseen, jossa tarvittavat tiedot tarkemman latauspalvelusopimuksen toteuttamiseen ovat olemassa niin hinnaltaan kuin palvelusisällöltäänkin. Kaupunki ja Turku Energian ovat neuvotelleet sopimuksen sisällöstä ja palvelun hinnasta.  Sopimusluonnos ja sen hintaliite ovat kohdan oheismateriaalina.

Turku Energia on laskenut, että latauspalvelun toteuttamisen kustannukset seuraavasti:

Investointiosa TEM myöntämä energiatuki huomioiden 126 166€/v

Huolto ja ylläpito sekä tuki tehtävälle tutkimustyölle 82 780€/v

Yhteensä vuosittainen kustannus on 208.946€/v. Tämä kustannus ylittää alkuperäisen arvion  vuosittaisista kustannuksista (latauspalvelun kustannus 180.000€/v) noin 29.000€/v eli kustannusylitys on noin 16% tämän palvelun osalta. Latauspalvelun osuus koko linjan 1 liikennöinnistä on kuitenkin onneksi pieni, joten kustannusylityksen vaikutus koko linjan liikennöintikustannuksiin on vähäinen. Turun kaupunginhallitus myönsi erillismäärärahan sähköbussihankkeelle alkuperäisen kustannusarvion pohjalta, joten ylityksen osalta kustannus tulee katettavaksi normaaleista liikennöintikustannuksista.

Oheismateriaali 1Luonnos latauspalvelusopimuksesta TE-Turku 3.6.2016

Oheismateriaali 2Hintaliite 30.05.2016

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 8.6.2016:

Sopimusluonnoksen kohdasta 4.3. on käynnissä neuvottelut seuraavan täydennyksen lisäämiseksi:

Turun kaupunki ei vastaa tämän latauspalvelusopimuksen perusteella korjauskustannuksista, mikäli latausjärjestelmän vikaantuminen johtuu latauspisteen käyttäjästä johtuvasta syystä.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä Turun kaupungin ja Turku Energian välistä yhteistyösopimusta täydentävän latauspalvelusopimuksen ja valtuuttaa joukkoliikennejohtajan tarvittaessa tekemään pieniä muutoksia sopimukseen ennen sen allekirjoitusta.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

aoOy Turku Energia-Åbo Energi Ab
tiedKynkäänniemi Päivi
tiedVirtanen Jarkko