Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11908.06.20169

12612-2015 (633)

Liedon sisäisen linjan L10 reittimuutos

Tiivistelmä:

Liedon liikenneturvallisuustyöryhmä on todennut sisäisen linjan L10 reitillä muutamia hankalia kohtia. Näiden korjaamiseksi esitetään linjalle reittimuutoksia syyslukukauden 2016 alusta alkaen. Tämä asiakohta koskee Liedon kuntaa.

Tksjlk § 119

Joukkoliikennesuunnittelija Jouko Tervonen 3.6.2016:

Liedon kunnan liikenneturvallisuustyöryhmä on kiinnittänyt huomiota sisäisen linjan L10 reitillä Silliläntien osuuteen. Osuudella on Moottorikäyttöisellä ajoneuvolla ajo kielletty -liikennemerkki lisäkilvellä: Koskee läpiajoa. Tonttiliikenne on siten sallittua. Reittiosuus on ollut linjalla alusta asti Liedon sivistyspalveluiden esityksestä. Sivistyspalveluista on saatu tieto, että kyseistä reittiosuutta ei enää tarvita. Linjan reitti voidaan siirtää pois Silliläntieltä.

Liikenneturvallisuustyöryhmä on kiinnittänyt huomiota myös Hämeentien ja Kirkkotien risteyksen bussiliikenteeseen. Linjan L10 reitti voidaan siirtää pois mainitusta risteyksestä kulkemaan Hyvättyläntien kautta Kirkkotielle.

Liikennöitsijältä on saatu palautetta reitin ongelmallisesta Ohikulkutien ylityksestä aamuruuhkan aikaan ajettaessa Palomäestä Tuulissuolle. Tältä osin reitti voidaan siirtää kulkemaan Muurassuontietä, jolloin Ohikulkutie ylitetään sillan kautta. Poisjäävä reittiosuus on teollisuusalueella, joten tämä muutos ei heikennä palvelutasoa.

Edellä mainitut muutokset eivät vaikuta linjan aikatauluihin eivätkä kustannuksiin.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 3.6.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Liedon sisäisen linjan L10 reitti muutetaan 16.8.2016 alkaen kulkemaan osuudella Littoisten koulu – Nitinkaari – Sippaantie – Alisippaantie – Muurassuontie – Loukinaistentie – Hämeentie – Jukolantie – Kahlojantie – Ajurintie – Hyvättyläntie – Kirkkotie – Jokilaakson koulu ja päinvastoin sekä että muilta osin reitti säilyy entisellään.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedJalobus Oy
tiedLiedon kunta
tiedVesman Liikenne Oy
tiedJorasmaa Lauri
tiedKorte Sirpa
tiedMartinez Sinikka
tpvTervonen Jouko