Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11608.06.20166

2607-2016 (633)

Vantaan Festivaalit Oy:n esitys Turun joukkoliikennelautakunnalle Ruisrock 2016 -tapahtuman liikennejärjestelyistä

Tiivistelmä:

Vantaan Festivaalit Oy järjestää 8. - 10.7.2016 Ruissalon kansanpuistossa Ruisrock 2016 -tapahtuman. Järjestäjä esittää liikennejärjestelyihin turvallisuutta parantavia muutoksia tapahtuman ajaksi. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 116

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 1.6.2016:

Vantaan Festivaalit Oy esittää, että Ruissalon puistotieltä suljetaan turvallisuussyistä kaksi pysäkkiparia Ruisrock-tapahtuman johdosta. Ruissalonsillan jälkeinen pysäkkipari, pysäkit nro 533 ja 574 tulisi sulkea perjantaina 8.7. klo 09:00. Kansanpuistontien ja Ruissalon puistotien risteyksessä Ruissalon puistotiellä olevat pysäkit nro 537 ja 570 tulisi sulkea jo keskiviikkona 6.7. klo 09.00. Molemmat pysäkkiparit avattaisiin käyttöön maanantaina 11.7 ennen ensimmäistä linjan 8 vuoroa. Pysäkkiparien poisto on turvallisuussyistä varmasti perusteltua. Käytännössä Ruisrockin järjestäjä hankkii pysäkkien tilapäiseen poistoon poliisin luvan ennen pysäkkien "huputtamista". Kyseiset pysäkit ovat olleet poissa käytöstä myös viime vuosien Ruisrock-tapahtumien ajan. Pysäkkejä 537 ja 570 esitetään suljettavaksi aikaisemmista vuosista poiketen jo kaksi päivää ennen festivaalien alkua. Festivaalijärjestäjän tavoite on kehittää ja sujuvoittaa asiakkaiden kulkemista festivaaleille ja pois ja tähän valmisteluun tarvitaan aikaa. On tarkoituksenmukaista, että järjestäjälle annetaan lupa sulkea pysäkit sen esittämällä tavalla koska sulkemisista ei aiheudu merkittävää haittaa normaalille liikennöinnille.

Linjan 8 liikennöinnin osalta esitetään, että Kansanpuiston kautta ei ajeta tapahtuman aikana. Näin on toimittu aikaisempina vuosina, eikä Kansanpuiston vuoroja ole mahdollista ajaakaan tapahtuman aikana. Linjan 8 liikennöinnistä muilta osin sekä muista tapahtumaan liittyvistä liikennöinneistä lautakunta päättää erikseen.

Oheismateriaali 1Ruisrock 2016 / Vantaan Festivaalit Oy:n esitys 31.5.2016

Oheismateriaali 2Kartta poistettavista pysäkeistä

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 1.6.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa Vantaan Festivaalit Oy:lle, ettei lautakunnalla ole huomautettavaa anomuksessa esitettyjen kahden pysäkkiparin poistamisesta käytöstä Ruisrock-tapahtumaviikolla ja ettei linja 8 liikennöi Kansanpuiston kautta tapahtuman aikana. Järjestäjän tulee huolehtia suljettavien pysäkkien asianmukaisesta huputtamisesta ja poikkeusjärjestelyjen tiedottamisesta pysäkeillä.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoVantaan Festivaalit Oy
tiedAlin Seppo
tiedJorasmaa Lauri
tiedKoiranen Nina
tiedKortelainen Niko
tiedNiemi Reijo
tiedReinvall Timo
tiedTervonen Jouko
tiedViirret Kari