Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10618.05.20169

5955-2014 (065, 633)

Jalobus Oy:n anomus tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandellin sopimusvelvoitteiden siirtämisestä Grandellin Liikenne Oy:n osalta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy Liedon sisäistä liikennettä koskevan sopimuksen dno 5955-2014 sopimusvelvoitteiden siirtämisen Grandellin Liikenne Oy:n osalta Jalobus Oy:lle sen ostettua Grandellin Liikenne Oy:n liiketoiminnan. Vesman Liikenne Oy jatkaa palvelun tuottamista entiseen tapaan tarjousyhteenliittymässä.

Tksjlk § 106

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 10.5.2016:

Liedon sisäisen liikenteen linjoja L8, L9, L10, L11, L12, L13 ja L15 koskevan tarjouskilpailun nro 2/2014, dno 5955-2014, on voittanut ja liikennettä hoitaa Tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandell. Jalobus Oy on lähettänyt joukkoliikennetoimistolle anomuksen siitä, että sopimuksen mukaiset oikeudet ja velvoitteet siirretään Grandellin osalta Jalobus Oy:lle. Jalobus Oy on ostanut Grandellin Liikenne Oy:n henkilöliikenteen liiketoiminnan Sauvon kouluajoja lukuun ottamatta.

Sopimuksen kohdassa 32 Sopimuksen siirto todetaan, että Tilaajalla on oikeus siirtää sopimukseen liittyvät oikeutensa ja velvollisuutensa yksikölle, jolle Tilaajan tehtävät siirtyvät, kuten esimerkiksi seudulliselle joukkoliikenneviranomaiselle. Siirrosta on ilmoitettava Liikennöitsijälle etukäteen kirjallisesti. Muunlainen sopimuksen siirto on sallittu vain kummankin sopijapuolen allekirjoittamalla siirtosopimuksella. Sopijapuolen mahdollinen sulautuminen kolmannen osapuolen kanssa ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin. Sopijapuolia koskeva osakeyhtiölain mukainen jakautuminen ei vaikuta sopimuksen voimassaoloon tai ehtoihin, vaan sopimus siirtyy sellaisenaan uuden yhtiön vastattavaksi. Tilaajalla on kuitenkin jakautumisen yhteydessä halutessaan oikeus irtisanoa sopimus neljän (4) kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Sopijapuolet sitoutuvat tiedottamaan toiselle sopijapuolelle hyvissä ajoin mahdollisista sulautumis- ja jakautumissuunnitelmistaan.”

Jalobus Oy on toimittanut joukkoliikennetoimistolle asianmukaiset sopimusasiakirjoissa edellytetyt selvitykset. Jalobus Oy täyttää sopimuksen mukaiset soveltuvuutta koskevat vaatimukset. Sopimukseen tulee tehdä liite, jossa todetaan lautakunnan hyväksyntä sopimuksen siirtämiselle ja sovitaan, että Jalobus Oy tulee sopimuksen osapuoleksi ja noudattaa sopimuksen ehtoja.

Vesman Liikenne Oy jatkaa palvelun tuottamista entiseen tapaan tarjousyhteenliittymässä.

Liite 1Jalobus Oy:n anomus 2.5.2016

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä Jalobus Oy:n anomuksen tarjousyhteenliittymä Vesma & Grandellin sopimuksen (Tarjouskilpailu 2/2014, dno 5955-2014) siirtämisestä Grandellin Liikenne Oy:n osalta Jalobus Oy:lle liiketoimintakaupan seurauksena.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoJalobus Oy
tiedLiedon kunta
tiedJorasmaa Lauri
tpvKorte Sirpa


Liitteet:

Tksjlk § 106
Liite 1:Jalobus Oy:n anomus 2.5.2016