Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta7213.04.20167

11424-2015 (633)

Lautakunnan varapuheenjohtaja Heikkilän aloite liittyen kattavaan matkailijainformaatioon Turun kauppatorilla

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 72

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 5.4.2016:

Lautakunnan varapuheenjohtaja Juha Heikkilä on 11.11.2015 jättänyt aloitteen matkailijainformaation lisäämisestä Turun kauppatorilla. Aloitteessa esitetään, että Kauppatorin kulmauksiin asennetaan informaatiotaulut, joista näkee kattavasti Föli-alueen matkailukohteiden linja- ja pysäkkitiedot.

Turun kaupunki on kehittämässä kaupungin keskustan ja Kauppatorin aluetta voimakkaasti lähivuosina. Kauppatorin ympäristön liikenne-, katu- ja torisuunnitelma on ollut maaliskuussa 2016 yleisesti nähtävillä lausuntoja varten. Tavoitteena on, että torin pinnoitteet ja maanpäälliset rakenteet uudistetaan joka tapauksessa riippumatta siitä, minkälaisiin ratkaisuihin päädytään torin kannen alle suunnitellun pysäköintilaitoksen osalta.

Uudistuksen yhteydessä Kauppatorille toteutettaneen uusia ratkaisuja asukas- ja matkailuinformaation välittämiseen, ja myös joukkoliikenteen tulevat informaatiotarpeet on synkronoitava kokonaisuuden kannalta järkevään muotoon. Kiinteiden informaatiotaulujen pystyttäminen torialueelle Joukkoliikennetoimiston omana työnä ei ole tässä tilanteessa perusteltua, koska ne saatettaisiin joutua purkamaan pois paikoiltaan jo muutaman vuoden kuluttua, kun Kauppatorin uudistaminen käynnistyy. Sääolosuhteiden vaihtelun ja ilkivallan kestävien kiinteiden informaatiotaulujen yksikköhinnat asennuksineen ovat minimissään 10 000 euroa, joten näin suurten investointien tekeminen vain epämääräisen muutaman vuoden takia ei ole perusteltua.

Joukkoliikennetoimisto pitää matkailijoille suunnatun informaation esittämistä tärkeänä, ja informaation esittämistä kehitetään yhdessä Visit Turku -organisaation kanssa. Jo nyt joukkoliikennetoimiston ylläpitämällä föli.fi -sivustolla on luettelo Föli-alueen tärkeistä kohteista ja niihin kulkevista bussilinjoista. Luettelossa ovat myös kaikki keskeisimmät matkailukohteet, ja tarvittaessa luetteloa voidaan helposti päivittää. Tarvittaessa luettelosta voidaan suunnitella erilaisia versioita esimerkiksi Turun seudun hotelleissa jaettaviksi.

Oheismateriaali 1Varapuheenjohtaja Heikkilän aloite 11.11.2015 liittyen kattavaan matkailijainformaatioon Turun Kauppatorilla

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 5.4.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee annetun selvityksen tiedokseen ja varapuheenjohtaja Heikkilän aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Lisäksi lautakunta päätti Heikkilän Laulumaan kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti, että Fölin nettisivuille lisätään pikakuvake "Linjaopas tunnettuihin kohteisiin".

Jakelu

tiedHeikkilä Juha
tpvMartinez Sinikka