Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5623.03.201611

3081-2016 (633)

V-S Bussipalvelut Oy:n anomus alihankinnasta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy V-S Bussipalvelut Oy:n anomuksen alihankintaluvasta.

Tksjlk § 56

Pasi Muurinen, V-S Bussipalvelut Oy, 10.3.2016:

V-S Bussipalvelut Oy on voittanut kilpailukierroksen 1/2015. Yhtiömme hakee suoritemäärän yli kaksinkertaistuessa lautakunnalta alihankintalupaa sopimuksen mukaisesti:

”Jos liikennöinnissä käytetään alihankkijaa, kuuluu vastuu liikenteen hoidosta sopimuksen tehneelle Liikennöitsijälle. Alihankkijat ja muutokset alihankkijoissa tulee ilmoittaa Tilaajalle hyväksyttäväksi. Tilaaja ratkaisee alihankkijan kelpoisuuden soveltuvin osin samoilla perusteilla kuin varsinaisen Liikennöitsijän kelpoisuuden. Kaikki näiden ehtojen määräykset koskevat soveltuvin osin myös alihankkijan liikennöintiä, linja-autokalustoa ja henkilökuntaa.”

Alihankkijat olisivat Linjaliikenne Nyholm Oy, Turun Citybus Oy, Jalobus Oy ja Linjaliikenne Muurinen Oy. Mahdollinen alihankinta lupa ei vaikuttaisi joukkoliikennetoimiston suuntaan käytännön toimien osalta mitenkään eli kaikki asiointi hoidetaan V-S Bussipalvelut Oy:n suuntaan kuten nytkin. Alihankinnan ansiosta yhtiöidemme yhteinen kapasiteetti ja varikkoinfra olisi paremmin hyödynnettävissä (vara-autot, korjaamot, auton pesukoneet, siivous).

Yhtiömme noudattaa kaikilta osin tilaajavastuulakia ja mahdollisista alihankkijoistamme olettekin hiljattain saaneet lain edellyttämät selvitykset.  

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 18.3.2016:

Tarjouspyyntöasiakirjoissa alihankintaa koskevat seuraavat kohdat:

”Sopimus kohta 14: Alihankinta

Jos liikennöinnissä käytetään alihankkijaa, kuuluu vastuu liikenteen hoidosta sopimuksen tehneelle Liikennöitsijälle. Alihankkijat ja muutokset alihankkijoissa tulee ilmoittaa Tilaajalle hyväksyttäväksi. Tilaaja ratkaisee alihankkijan kelpoisuuden soveltuvin osin samoilla perusteilla kuin varsinaisen Liikennöitsijän kelpoisuuden. Kaikki näiden ehtojen määräykset koskevat soveltuvin osin myös alihankkijan liikennöintiä, linja-autokalustoa ja henkilökuntaa.

Alihankinnan käyttäminen voidaan kieltää, mikäli alihankintana järjestetty liikenne ei täytä sopimusasiakirjojen mukaisia vaatimuksia. Liikennöitsijä vastaa käyttämänsä alihankkijan osuudesta (työstä, tuloksista ja palvelun laadusta) kuten omastaan. Liikennöitsijä vastaa myös siitä, että alihankkija noudattaa omalta osaltaan Liikennöitsijälle asetettuja velvoitteita. Alihankkijasta on pyydettäessä toimitettava tämän sopimuksen kohdassa 29 (Yhteydenpito sopimuskauden aikana) mainitut selvitykset.

Tarjouspyyntö kohta 5.1, Rahoitukselliseen ja taloudelliseen tilanteeseen liittyvät vaatimukset

Vastaavat tiedot, todistukset ja selvitykset on toimitettava pyydettäessä myös mahdollisten alihankkijoiden osalta.

Tarjouspyyntö kohta 6

Tarjouskilpailussa valitun liikennöitsijän tulee hyväksyttää mahdollisesti käyttämänsä alihankkijat Turun kaupungilla. Pyydettäessä liikennöitsijän on toimitettava alihankkijasta tilaajan edellyttämät kelpoisuuteen liittyvät todistukset ja selvitykset. Liikennöitsijä vastaa alihankkijan työstä kuin omastaan.

Tarjouslomake: kohta 3, Tarjoajan vähimmäisvaatimukset ja kelpoisuuden todentaminen.”

Alihankinnan käyttäminen joukkoliikenteen sopimuksissa on sallittua. Kyseessä olevat liikennöitsijät ovat vastikään toimittaneet joukkoliikennetoimistolle alihankinnan edellyttämät asiakirjat, ja joukkoliikennetoimisto on todennut ne asianmukaisiksi.

Liikennöitsijöiden selvitykset ovat nähtävänä kokouksessa.

Liite 1V-S Bussipalvelut Oy:n anomus 10.3.2016

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää hyväksyä V-S Bussipalvelut Oy:n anomuksen alihankinnasta.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoV-S Bussipalvelut Oy
tiedJorasmaa Lauri


Liitteet:

Tksjlk § 56
Liite 1:V-S Bussipalvelut Oy:n anomus 10.3.2016