Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta5723.03.201612

3538-2013 (065)

Tarkennus mobiililipputuotteiden maksutapalisiin

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että mobiililipun maksutapalisästä luovutaan, jos kuukausituotteen maksaa pankki- tai luottokortilla.

Tksjlk § 57

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 14.3.2016:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta käsitteli mobiililipun maksutapalisiä viimeksi helmikuussa 2015 (25.2.2015 § 42). Tuolloin varauduttiin myös kausituotteiden lisäämiseen mobiilisovelluksen tuotevalikoimaan.

Lautakunta päätti kausituotteiden osalta, että maksutapalisää ei peritä iQ-tilillä maksettaessa, ja että maksutapalisä on 20 senttiä/tuote korttimaksuissa. Operaattorimaksulla kausituotteita ei voi ostaa. Päätös perustui iQ Payments Oy:n kanssa käytyihin neuvotteluihin, joissa yhtiön perimiä myyntiprovisioita kohtuullistettiin.

Mobiilisovelluksen kausituotteet alkavat olla teknisesti käyttöönotettavissa. Lautakunta päätti 16.12.2015 § 240, että kausituotteiden myynti voidaan aloittaa testijakson jälkeen joukkoliikennejohtajan päätöksellä. Tässä yhteydessä on tullut esille, että kausituotteiden maksutapalisiä koskevaa päätöstä on syytä tarkistaa.

iQ Payments Oy:n kanssa sovittu korttimaksuun liittyvä myyntiprovisio on kuukausikortin osalta sama neljä prosenttia kuin muidenkin myyntikanavien myyntiprovisiot ovat. Jotta eri myyntikanavia kohdellaan tasavertaisesti, on korttimaksuun liittyvästä maksutapalisästä syytä luopua.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 14.3.2016:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että mobiililippujen kuukausituotteiden maksutapalisästä luovutaan korttimaksujen yhteydessä. Aikaisempi päätös, jonka mukaan maksutapalisää ei peritä iQ-tilillä maksettaessa, ja että operaattorimaksulla kuukausituotteita ei voi ostaa, pysyvät voimassa. 

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoIQ Payments Oy
tpvJokinen Martti
tiedJoukkoliikenteen palvelutoimisto
tpvKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tiedMartinez Sinikka