Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta3802.03.20167

3865-2014 (123, 001)

Täydennys vapaakorttikäytäntöön

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään tarkennuksena aikaisempiin vapaakorttipäätöksiin, että vapaakortin väärinkäyttö aiheuttaa vähintään vuoden mittaisen karenssin tai pysyvän vapaakorttioikeuden menettämisen.

Tksjlk § 38

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 25.2.2016:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on päättänyt Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen vapaakorteista 9.4.2014 § 69, 21.5.2014 § 107 ja 11.6.2014 § 132. Tällä päätösehdotuksella tarkennetaan vapaakorttipäätöksiä.

Joukkoliikenteen vapaakortti on aina henkilökohtainen riippumatta perusteesta, jolla vapaakortti on myönnetty. On ehdottomasti kiellettyä antaa vapaakorttiaan kenenkään toisen käyttöön. Jo yksi väärinkäyttö johtaa kortin sulkemiseen. Kortin tulee joutua sulkuun vähintään vuodeksi. Joukkoliikennetoimisto on toiminut esiin tulleissa väärinkäyttötapauksissa tällä tavalla tähänkin saakka, mutta toimintatapa on tarkoituksenmukaista virallistaa lautakuntatasolla. 

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että minkä tahansa vapaakortin väärinkäyttö eli antaminen toisen henkilön käyttöön johtaa kortin poisottamiseen ja sulkemiseen ja vähintään vuoden mittaiseen karenssiaikaan.  

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedGrandellin Liikenne Oy
tiedJ. Vainion Liikenne Oy
tiedJalobus Oy
tiedJLT:n henkilökunta
tiedLS-Liikennelinjat Oy
tiedLänsilinjat Oy
tiedSL-Autolinjat
tiedTurun Citybus Oy
tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tiedTurun Linja-autoilijain Oy (TLO Oy)
tiedVesman Liikenne Oy
tiedV-S Bussipalvelut Oy