Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta23916.12.20155

12612-2015 (633)

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut 2016

Tiivistelmä:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kesäaikataulut esitetään tulemaan voimaan 25.4.2016 alkaen. Aikataulut laadittaisiin pääsääntöisesti edellisen kesän kaltaisina. Talviaikatauluihin tehdyt muutokset otetaan huomioon kesäaikatauluihin.

Tksjlk § 239

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 11.12.2015:

Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen talviaikataulut ovat voimassa 24.4.2016 saakka. Kesäaikataulukauden tulee siis alkaa 25.4.2016 ja niiden esitetään olevan voimassa 25.9.2016 saakka. Tämä noudattaa Turussa pitkää käytössä ollutta kesäaikataulukautta. Kesäaikatauluissa on noudatettu harvennettua liikennöintiä osalla linjoista keskikesällä. Tämä jakso ajoittuu 6.6. - 14.8. ajalle. Koululaislinjojen liikennöinti alkaa koulujen alkaessa 18.8. torstaina.

Työmatkalinjoja ei ole pääsääntöisesti ajettu teollisuuden lomakautena heinäkuussa. Tämä ajoittuu tänä vuonna 4.7. – 31.7. väliselle ajalle. Esitetään, että mainittuna aikana ei ajeta työmatkalinjoja lukuun ottamatta niitä Pernon telakan vuoroja, joita ajettiin vuoden 2015 heinäkuussa.

Seudullisille linjoille ja kuntien sisäisille linjoille esitetään, että niitä pääsääntöisesti liikennöidään kesän 2015 aikataulujen mukaisesti niin koulujen kesäloman aikana kuin kouluvuoden aikana. Lisäksi kesäaikatauluihin otetaan huomioon talvikaudelle 2015 – 2016 tehdyt aikataulu- ja reittimuutokset.

Linjojen 6 ja 7 vuoroväli (15 min.) Turun ja Naantalin välillä osoittautui arkisin liian harvaksi kesällä 2015. Myös ajoajat olivat liian tiukat. Lautakunnalle esitetään, että linjoille 6 ja 7 koulujen kesäloma-ajan arkipäiviin lisätään kaksi autoa kiertoon. Näin linjojen yhteiselle osuudelle saataisiin 10 minuutin vuoroväli n. klo 7 - 19. Nämä lisättävät autot ajaisivat Turun ja Naantalin välillä, joten Turun ja Liedon/Kaarinan välillä tarjonta pysyisi entisellään. Muutoksen aiheuttama lisäkustannus on otettu huomioon valmisteltaessa vuoden 2016 talousarviota.

Linjalle 12 esitetään kesäaikatauluihin muutosta kouluvuoden arkipäivien osalle siten, että viime kesän 30 minuutin vuorovälin sijasta ajetaan 20 minuutin vuorovälillä. Perusteluna on se, että linja 12 reitti siirtyi talviaikataulujen myötä palvelemaan Puutarhakadun liikennettä lakkautettujen linjojen 4 ja 40 korvaajaksi. Koulujen kesäloman aikana noudatetaan viime kesän 30 minuutin vuoroväliä arkipäivinä. Muutos tarkoittaa noin 72 000 euron ostokustannusten lisäystä. Tämä voidaan rahoittaa hyväksytyn budjetin sisältä, koska budjettiin on laskettu Paattisten linjakohteeseen lakkautettujen linjojen 4 ja 40 suoritteet mukaan.

Linjojen 50, 51 ja 53 pyhäpäivien aikataulu muutetaan viime kesästä kuluvan talviaikataulukauden mukaiseksi. Muutos on kustannusneutraali.

Kaarinan kaupungin toiveesta Kaarinan sisäiselle linjalle K2 esitetään reittimuutosta Rauhalinnan/Voivalan alueella seuraavasti: nykyinen reitti – Voivalantie – Rauhalinnantie – Rantalanpolku – Kaarinakoti – Ruokokatu – Voivalantie – nykyinen reitti. Reittimuutosta esitetään ajettaessa sekä Kuusistosta Lemunniemeen että Lemunniemestä Kuusistoon. Muutoksella ei ole vaikutusta suoritteisiin.

Kaarinan kaupungille tulleiden palautteiden vuoksi Kaarinan sisäisen linjan K5 maanantaisin Piikkiöstä Littoisten kautta Kaarinan keskustaan ja takaisin ajettaville vuoroille esitetään pieniä reitti- ja aikataulumuutoksia. Tupasvillassa ei jatkossa käydä kumpaankaan suuntaan ajettaessa, muuten reitti pysyy ennallaan. Aikataulumuutokset ovat pieniä tarkennuksia, jotka helpottavat aikataulussa pysymistä ja lisäävät hieman asiointiaikaa Kaarinan keskustassa. Muutoksilla ei ole merkittäviä kustannusvaikutuksia.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 16.12.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuskon kunta
tpvAlin Seppo
tpvJorasmaa Lauri
tiedKemppainen Seppo
tiedKorte Sirpa
tpvKortelainen Niko
tiedPaasikivi Jari
tpvTervonen Jouko