Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta22902.12.20158

11858-2015 (042)

Saamisten poistot

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 229

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 24.11.2015:

Kunnan Taitoa Oy on toimittanut luottotappiosuosituslistat Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan käsiteltäväksi. Ajossa on mukana aineisto aikaväliltä 1.1.2011–31.3.2015.

Turun kaupungin saamisten laskutus- ja perintäohjeiden mukaan todetut menetykset ja epävarmat saamiset poistetaan kaupungin kirjanpidosta kirjanpitolain mukaan. Saamiset poistetaan vähintään kaksi kertaa vuodessa. Kirjanpidosta poistetut saamiset annetaan tiedoksi kaupunginhallitukselle taikka lauta- tai johtokunnalle.

Kirjanpitolain mukaan todetut menetykset ja epävarmat saamiset on poistettava ja kirjattava kuluksi. Saamista voidaan pitää epävarmana, jos suorituksen saamista on velallista koskevien luottotietojen tai hänen varallisuusasemaansa koskevan muun selvityksen perusteella pidettävä ilmeisen epätodennäköisenä. Saaminen todetaan menetetyksi, jos aloitetut perintätoimenpiteet eivät ole johtaneet suoritukseen toimitetussa ulosotossa taikka velallisen asuinpaikka on tuntematon tai häntä ei tavoiteta.

Kuluksi kirjattujen saamisten perintää jatketaan edelleen luottotappiokirjauksen jälkeen. Mahdolliset myöhemmin perintätoimilla saatavat tulot kirjataan kuluvan vuoden tuotoiksi. Ohessa on lista saatavista myyntitoimistoittain.

Myyntitoimistot:

A019 Myyntilaskutus 755,01 €

A020 Suoraveloituskortit 1.520 €

A021 Kestokortit 2.580 €

Oheismateriaali 1Luottotappiolista, myyntilaskutus

Oheismateriaali 2Luottotappiolista, suoraveloituskortit

Oheismateriaali 3Luottotappiolista, kestokortit

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että listoissa mainitut saatavat voidaan kirjata luottotappioiksi Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunnan kirjanpitoon.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKunnan Taitoa Oy
tpvKuoppala Pirjo
tpvRiski Jaana