Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta20711.11.20156

10718-2015 (633, 010)

Palvelu- ja myyntiohjeen päivitys

Tiivistelmä:

Turun seudun joukkoliikenteen kuljettajille ja henkilökunnalle suunnattu palvelu- ja myyntiohje on päivitetty. Suurimmat muutokset koskevat maksujärjestelmän käyttöön liittyviä ohjeita. Lautakunnalle esitetään päivitetyn ohjekirjan hyväksymistä.

Tksjlk § 207

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 5.11.2015:

Turun kaupungin joukkoliikennelautakunta hyväksyi 16.3.2011 palvelu- ja myyntiohjeen, johon koottiin yhteen joukkoliikenteen rahastusta, lippuja ja palvelua koskevat ohjeet. Lipputuotteita ja asiakaspalvelua koskevat ohjeet ovat edelleen pääperiaatteiltaan päteviä, mutta rahastusta koskevat ohjeet ovat rahastuslaiteuudistuksen myötä vanhentuneet. Myös ohjekirjan ulkoasu on vanhentunut Föli-alueen aloitettua toimintansa.

Ohjekirja on tarkoitettu kaikille Turun seudun joukkoliikenteen parissa työskenteleville. Sen tärkeimmän kohderyhmän muodostavat linja-autojen kuljettajat, jotka ohjekirjasta voivat tarvittaessa tarkistaa sekä rahastuslaitteen käyttöön liittyviä ohjeita sekä asiakaspalveluun liittyviä periaatteita. Myös joukkoliikenteen asiakaspalvelutyötä tekevät tarvitsevat ohjekirjan kaltaista tiivistelmää päivittäin. Ohjekirja ei ole tarkoitettu joukkoliikenteen asiakkaiden käyttöön, mutta sitä voidaan hyödyntää asiakkaille suunnattavassa viestinnässä.

Joukkoliikennetoimistossa on valmisteltu palvelu- ja myyntiohjeen päivitys. Ohjekirja on tarkoitus painaa ja jakaa jokaiselle Föli-auton kuljettajalle, kuljettajakoulutusta antaville oppilaitoksille ja joukkoliikenteen asiakaspalvelutyötä tekeville. Ohjekirja julkaistaan myös sähköisenä versiona, jolloin sen päivittäminen verkossa on mahdollista.

Päivitetty palvelu- ja myyntiohje on liitteenä pdf-muodossa. Ohjekirjan ulkoasun on suunnitellut mainostoimisto Zeeland.

Liite 1Palvelu- ja myyntiohje 5.11.2015

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 5.11.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy liitteenä olevan päivitetyn palvelu- ja myyntiohjeen.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKemppainen Seppo


Liitteet:

Tksjlk § 207
Liite 1:Palvelu- ja myyntiohje 5.11.2015