Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta19821.10.20155

143-2015 (633)

Pirkanmaan ELY-keskuksen lausuntopyyntö

Tiivistelmä:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt lausuntoa Savonlinja Oy:n reittiliikennelupahakemuksesta (PIRELY/5912/2015) välillä Turku-Tampere-Jyväskylä. Lupaa haetaan kahdelle uudelle vuoroparille. Lautakunnalle esitetään, että se puoltaa hakijan reittiliikennelupahakemusta.

Tksjlk § 198

ELY-keskuksen lausuntopyyntö on nähtävillä kokouksen sihteerillä.

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 16.10.2015:

Lausuntopyyntö:

Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt lausuntoa Savonlinja Oy:n reittiliikennelupakemuksesta (PIRELY/5912/2015). Lausunto on pyydetty toimittamaan 30.10.2015 mennessä.

Hakemuksen mukainen liikenne alkaisi vuoden 2016 alussa. Liikennettä on haettu yhteysvälille Turku-Tampere-Jyväskylä. Hakemus sisältää uusia pikavuoroja joilla parannetaan poikittaisyhteyksiä. Uusia vuoroja liikennöitäisiin M-S Turun linja-autoasemalta klo 7.25 ja 14.25 sekä paluuvuorot niin, että autot ovat Turussa klo 13.25 ja 18.35. Liikenne käyttäisi nykyisiä pikavuoropysäkkejä ja vastaisi täten luonteeltaan nykyistä pikavuoroliikennettä.

Lausunnosta tulee ilmetä

Lausunto:

Vaikuttaako hakemuksen mukainen liikenne jollain tavalla kunnan/ toimivaltaisen viranomaisen järjestämään liikenteeseen?

Vastaus: Liikenteellä ei ole merkittävää vaikutusta Turun seudun toimivaltaisen viranomaisen järjestämälle liikenteelle.

Ovatko haetut reitit ja pysäkit kunnan katuverkolla/ maantiellä käytettävissä liikennöintiin?

Vastaus: Hakemuksen pysäkit ovat käytettävissä liikennöintiin nykyisen pikavuoroliikenteen mallin mukaisesti.

Aiheuttaako haettu reittiliikenne jatkuvaa ja vakavaa haittaa nykyiselle liikenteelle?

Vastaus: Reittiliikenne ei aiheuta joukkoliikennelain 22 §:n mukaista jatkuvaa ja vakavaa haittaa Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen järjestämälle liikenteelle.

Lautakunnalle esitetään, että se puoltaa hakijan reittiliikennelupahakemusta.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 21.10.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa Pirkanmaan elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle lausuntonaan, että se puoltaa Savonlinja Oy:n reittiliikennelupahakemusta (PIRELY/5912/2015).

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausPirkanmaan ELY-keskus / kirjaamo