Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta18607.10.20158

9956-2015 (633)

Liikennöitsijäbonukset

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että vuoden 2015 liikennöintibonusten maksaminen jaetaan kunnittain liikennöintikunnan mukaisesti.

Tksjlk § 186

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 1.10.2015:

Tilaaja maksaa liikenteen tuottajalle hyvän palvelun bonusta liikennöintisopimuksessa sovitun tutkimustavan ja laskentakaavan mukaisesti. Sopimuksesta riippuen bonus on maksimissaan 1,5 % - 5,0 %. Mitä uudempi sopimus on kyseessä, sitä pienempi maksimibonus on. Vastaavat prosentit ovat käytössä miinusbonuksessa, jota veloitetaan liikennöitsijältä, jos tilattu palvelu ei ole laadultaan asianmukaista.

Vuodelle 2016 esitetyssä talousarviossa bonusten maksaminen jakautuu kuntien kontolle sen mukaan, mitä liikennettä kussakin kunnassa ajetaan. Jokainen kunta luonnollisesti maksaa oman kuntansa sisäisen liikenteen bonukset ja osuuden yhteisen liikenteen bonuksista. Vuoden 2015 talousarvioesityksessä ei ole huomattu laittaa bonuksia kunkin kunnan talousarvioon, koska talousarviota laadittaessa liikenne on ollut vasta alkamassa.

On kohtuullista, että kaikki kunnat maksavat myös tänä vuonna osuutensa bonuskustannuksista liikennöinnin toteutumisen mukaan, eikä Turku maksa muiden kuntien liikenteen bonusmaksuja. Bonuksia maksetaan kolmesti vuodessa. Vuoden kahden ensimmäisen mittauksen perusteella puhutaan vuositasolla karkeasti arvioiden seuraavanlaisesta summasta:

Turku 386.000 euroa

Kaarina 38.000 euroa

Raisio 29.000 euroa

Naantali 29.000 euroa

Lieto 21.000 euroa

Rusko 7.500 euroa

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että vuoden 2015 liikennöintibonusten maksaminen jaetaan kunnittain liikennöintikunnan mukaisesti. Vastaavasti toimitaan mahdollisissa miinusbonustapauksissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedEura Vesa-Matti, Raisio
tiedHirvi Mika, Naantali
tiedKaarinan kaupunki
tiedLehtinen Kari, Rusko
tiedLiedon kunta
tiedNaantalin kaupunki
tiedRaision kaupunki
tiedRuohonen Raine, Kaarina
tiedRuskon kunta
tiedSalminen Pirkko, Lieto
tiedKaupunginhallitus
tiedJorasmaa Lauri
tiedKemppainen Seppo
tiedKorte Sirpa
tiedKortelainen Niko
tiedKuoppala Pirjo
tpvLerkki Susanna
tiedRiski Jaana
tiedTervonen Jouko