Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta14219.08.20158

5066-2014 (065, 633)

Liedon sisäisten linjojen L8, L9 ja L11 reitti- ja aikataulumuutokset

Tiivistelmä:

Liedon sisäisille linjoille on suunniteltu muutoksia yhteistyössä joukkoliikennetoimiston ja Liedon kesken. Muutoksia on tehty viime talven havaintojen perusteella. Muutoksilla parannetaan Liedon sisäisten linjojen toimivuutta. Kustannusvaikutuksiltaan muutos on kustannusneutraali. Tämä asiakohta koskee Liedon kuntaa.

Tksjlk § 142

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 14.8.2015:

Liedon sisäisille linjoille on suunniteltu muutoksia yhteistyössä joukkoliikennetoimiston ja Liedon kesken. Muutoksia on tehty viime talven havaintojen perusteella. Muutoksilla parannetaan Liedon sisäisten linjojen toimivuutta. Kustannusvaikutuksiltaan muutokset ovat kustannusneutraaleita.

Muutokset on suunniteltu toteutettavaksi kouluvuoden alusta 18.8.2015 ja talven aikatauluvihko on myös painettu olettamuksella, että muutokset toteutettaisiin.

Linja L8

Aamun ensimmäinen vuoro on lähtenyt ennen Saukonojantien ja Tammenkannontien risteyksestä. Vuoroa esitetään lähteväksi Liedon keskustasta Hyvättyläntieltä seurakuntatalon pysäkiltä. Muutoksella saadaan parannettua yhteyksiä Liedon keskustan ja Saukonojan välillä.

Samalla Lehtimäentien klo 8.00 lähtöä aikaistetaan lähtemään klo 7.55.

Linja L9

Linja on ajanut aamulla kaksi kierrosta Kaurinkoskella/Lapinkulmalla. Ensimmäinen kierros on palvellut yläkoululaisia tarjoten vaihtoyhteyden Ilmaristen koululle linjalla L4. Toinen kierros on ajettu klo 7.25 ja sillä on viety alakoululaisia Pahkamäenkoululle.

Vuoroja esitetään yhdistettäväksi niin, että ensimmäisestä kierroksesta luovutaan ja toinen aikaistetaan lähtemään klo 7.20. Muutoksen myötä yläkoululaiset voivat vaihtaa bussiin L3 Vanhan Tampereentien varrella pysäkillä 5104. Muutos lyhentää yläkoululaisten koulumatkaa.

Linjan L9 reittiä muutetaan Liedon keskustassa niin, että linja ajaa tulevaisuudessa Karjatien ja Hyvättyläntien kautta. Muutoksella saadaan lisää joukkoliikennepalvelua keskustaan mm. terveyskeskuksen pysäkille.

Linjan L9 viimeinen vuoro on ajettu koulukeskuksesta klo 16:05 Vintalantien kautta Vanhalle Tampereentielle, ja edelleen Ilmaristen koululle, Rauhakylään, Päivästöön ja Sikilään, ja sieltä vielä uudelleen Vintalantietä Liedon vanhainkodin risteykseen. Lähdön palaaminen Vintalantielle on todettu tarpeettomaksi ja vuoron on suunniteltu päättyvän Sikilän jälkeen Vanhalle Tampereentielle Tammentaan kohdalle, eli viimeiselle pysäkille ennen Vintalantien risteystä.

Linja L11

Linjan reittiä on suunniteltu lyhennettävän Tarvasjoella. Auto on nykyisin ajanut koululaisten takia Aurantieltä Rasuntien kulmasta. Tarvetta L11:llä hoidettavalle koulukyydille ei kuitenkaan enää ole Aurantiellä ja päätepysäkki siirretään Tarvasjoen keskustaan Tuomistonkujan päähän.

Muutos mahdollistaa linjalle enemmän ajoaikaa ja linjan reitti voidaan muuttaa Liedon keskustassa kulkemaan Hyvättyläntietä pitkin. Muutoksella parannetaan Liedon keskustan joukkoliikennetarjontaa.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että se hyväksyy esitetyt muutokset Liedon sisäisille linjoille L8, L9 ja L11.

Samalla lautakunta päättää ottaa muutokset käyttöön odottamatta päätöksen lainvoimaisuutta.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedGrandellin Liikenne Oy
tiedLiedon kunta
tiedVesman Liikenne Oy
tpvJorasmaa Lauri
tiedKortelainen Niko