Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta13919.08.20155

7666-2015 (020, 633)

Liikenne- ja viestintäministeriön lausuntopyyntö luonnoksesta hallituksen esitykseksi joukkoliikennelain 12 §:n muuttamisesta

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, ettei sillä ole huomautettavaa joukkoliikennelain muuttamisesta siten, että Meri-Lappiin ja Kotkaan muodostetaan joukkoliikenteen seudullinen viranomainen. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1.1.2016.

Tksjlk § 139

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 10.8.2015:

Liikenne- ja viestintäministeriö pyytää Turun seudun joukkoliikenteen toimivaltaiselta viranomaiselta lausuntoa luonnoksesta hallituksen esitykseksi joukkoliikennelain 12 §:n muuttamisesta. Lausunto on pyydetty lähettämään viimeistään 28.8.2015.

Esityksessä ehdotetaan joukkoliikennelakia muutettavaksi siten, että Kotkan seudulla linja-autoliikenteen ja kevyen raideliikenteen toimivaltaisena viranomaisena toimisi Kotkan kaupunki ja Meri-Lapin alueella Meri-Lapin seudullinen kunnallinen joukkoliikenneviranomainen. Kotkan kaupungin toimivalta-alueeseen kuuluisivat sen oman alueen ohella Haminan ja Pyhtään kuntien alueet. Meri-Lapin seudullisen joukkoliikenneviranomainen toimivalta-alueeseen kuuluisivat Kemin, Keminmaan, Simon, Tervolan ja Tornion kuntien alueet Tornion kaupungin toimiessa keskuskuntana. Muutoksen tarkoituksena on tukea seudullista kehittymistä ja luoda edellytyksiä henkilökuljetusten tehokkaammalle järjestämiselle. Laki on tarkoitettu tulemaan voimaan 1 päivänä tammikuuta 2016.

Liite 1LVM:n lausuntopyyntö 14.7.2015; hallituksen esitys joukkoliikennelain 12 §:n muuttamisesta

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää lausua liikenne- ja viestintäministeriölle, ettei sillä ole huomautettavaa joukkoliikennelain 12 §:n muuttamisesta siten, että Meri-Lapin ja Kotkan alueille perustetaan seudulliset joukkoliikenneviranomaiset.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausLiikenne- ja viestintäministeriö


Liitteet:

Tksjlk § 139
Liite 1:LVM:n lausuntopyyntö 14.7.2015; hallituksen esitys joukkoliikennelain 12 §:n muuttamisesta