Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta12417.06.20156

7572-2014 (065, 021)

Naantalin sisäisten linjojen muutokset

Tiivistelmä:

Naantalin kaupunki on esittänyt muutoksia sisäisille linjoilleen N6, N7, N8, N9, N11 ja N12. Muutokset on tarkoitus toteuttaa kouluvuoden alkaessa 18.8.2015. Tämä asiakohta koskee Naantalin kaupunkia.

Tksjlk § 124

Suunnittelija Niko Kortelainen 28.5.2015:

Naantalin kaupungin kanssa käydyissä neuvotteluissa on päädytty esittämään seuraavia muutoksia:

Linjalla N6 on ajettu tiistaisin klo 10:15 vuoro Teersalosta Merimaskun kautta Naantaliin. Vuoro tekee tarvittaessa kutsusta pieniä poikkeamia reitin varrella. On ilmennyt tarve liikennöidä kyseistä vuoroa myös muina arkipäivinä. Tämä vuoro korvaa Varsinais-Suomen ELY-keskuksen aiemmin järjestämää vastaavaan aikaan ajettua liikennettä, joka päättyi 31.5.2015. Esitetään, että kyseinen vuoro ajetaan arkisin koulupäivinä 18.8.2015 alkaen. Tämän lisäyksen kustannus vuositasolla on 6000 euroa.

Linjalla N7 on ajettu koulupäivinä kaksi vuoroa Luonnonmaan eteläosassa reittiä Kirstiläntie – Jaakkolantie – Miekkulantie. Kulunut talvi on osoittanut, että kyseinen tieosuus on ollut usein erittäin huonossa kunnossa ja nousijamäärätkin ovat olleet vähäiset. Esitetään, että linjan N7 Haijaisiin ja Käkölään suuntautuvat vuorot ajetaan 18.8.2015 alkaen reittiä: nykyinen reitti – Käköläntie – Haijaistentie – Haijainen (Haijaistentien ja Kirstiläntien risteys) – Haijaistentie – Käköläntie – Käkölä (Käköläntien ja Ajonpääntien risteys) – Käköläntie – nykyinen reitti. Muutoksella on vähäisiä vaikutuksia auton suoritteisiin kilometrien osalta.

Lukuvuoden 2015 – 2016 alkaessa Merimaskun kouluun tulee oppilaita myös entisen Rymättylän kunnan alueelta, jonka vuoksi esitetään muutosta linjan N8 reittiin 18.8. alkaen. Uusi reitti: nykyinen reitti – Rymättyläntie – Rymättyläntien/Uotilantien risteys – Rymättyläntie – Koverintie – nykyinen reitti. Muutoksella on vähäisiä vaikutuksia auton suoritteisiin kilometrien osalta.

Linjan N9, Pohjanpääntien/Vesalantien risteyksestä klo 7:30 lähtevän vuoron, lähtöpaikkaa esitetään siirrettäväksi Pohjanpääntien/Kauppistentien risteykseen, jotta alueelta saadaan etenkin pimeään aikaan turvallisempi yhteys Teersaloon. Samalla lähtöaika tulee siirtää viisi minuuttia aiemmaksi.  Muutos lisää mainitun vuoron linjapituutta noin 1,8 kilometriä ja ajoaikaa viisi minuuttia.

Linjan N12, Ylikyläntien/Munkkilantien risteyksestä lähtevien vuorojen, lähtöpaikkaa esitetään siirrettäväksi Ylikyläntien/Ruonintien risteykseen. Nykyinen lähtöpaikka on osoittautunut liikenteellisesti hankalaksi. Muutos lisää linjapituutta noin 200 metriä. Lisäksi aamun toista ja iltapäivän ensimmäistä vuoroa esitetään ulotettavaksi edemmäs Ruonintielle, jonka lisäys linjapituuteen on noin 2 kilometriä.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää

Muutokset tulevat voimaan 18.8.2015.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedNaantalin kaupunki
tiedTurun Linja-autoilijain Oy (TLO Oy)
tiedJorasmaa Lauri
tpvKortelainen Niko
tiedTervonen Jouko