Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta10920.05.20159

5429-2015 (064, 633)

Waltti-matkakorttien tilaaminen

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se tilaa 50.000 kpl Waltti-matkakortteja hintaan 86 senttiä/kpl (alv 0 %).

Tksjlk § 109

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 15.5.2015:

Seudullisen joukkoliikenteen matkakortteja on myyty runsaasti ja korttivarasto alkaa olla taas vähissä. Vanha korttivarasto riittänee syksyyn 2015 saakka.

ID-pohjainen maksujärjestelmä antaa mahdollisuuden käyttää myös muita matkakortteja kuin nykyiset matkakortit, jotka on toimittanut Fara Oy.

Vaihtoehtoisia ratkaisuja ovat Turun oma uusi kortti tai valtakunnallinen Waltti-matkakortti. Omasta kortista on pyydetty tarjousta osana maksu- ja informaatiojärjestelmän kilpailutusta. Init on tarjonnut optiona Turulle korttia hintaan 1,35€/kpl, kun tilauserä on vähintään 30.000 kpl. Waltti-matkakortteja voidaan tilata TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy kautta hintaan 0,86€/kpl, kun tilauserä on vähintään 50.000 kpl. Waltti-kortit voidaan myös suunnitella Fölin oman ilmeen mukaisiksi, kun tilauserä on vähintään 50.000kpl.

Waltti-korttien etuna on hinnan lisäksi se, että sitten kun Waltti-järjestelmä on käytössä, asiakas voi halutessaan liittää korttiinsa myös Waltti-korttijärjestelmän mukaisia tuotteita.

Waltti-korttien toimitusaika on arviolta kolme kuukautta. Korttitilaus tulee saada tehtyä toukokuussa, jotta kortit saadaan varmasti heti syksyn ruuhkakauteen. INIT on ilmoittanut voivansa toteuttaa tuotantoon Waltti-korttien hyödyntämisen Fölin ID-pohjaisten tuotteiden tunnistealustana syyskuussa 2015.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää tilata 50.000kpl Waltti-matkakortteja TVV Lippu- ja maksujärjestelmä Oy:n kautta yhteishintaan 43.000€ (alv 0 %).

Hankintayksikköä sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä vaan vasta erikseen tehtävällä kirjallisella tilauksella.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jari Paasikivi ilmoitti olevansa esteellinen eikä osallistunut asian käsittelyyn.

Jakelu

tiedJokinen Martti
tiusTVV lippu- ja maksujärjestelmä Oy
tiedPaasikivi Jari