Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta11020.05.201510

5385-2015 (633)

Merkitykseltään vähäisten asioiden lausuntojen delegointi joukkoliikennejohtajalle

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että se siirtää merkitykseltään vähäisten lausuntojen antamisvastuun lausuntojen antamisen nopeuttamiseksi ja byrokratian vähentämiseksi joukkoliikennejohtajalle.

Tksjlk § 110

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 12.5.2015:

Turun kaupunkiseudun kuntien välisessä yhteistoimintasopimuksessa (Seudullisen joukkoliikenneviranomaisen perustamissopimus) todetaan, että lautakunnan ratkaisuvaltaan ja erityistehtäviin kuuluu mm. antaa lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä.

ELY-keskusten lausuntopyyntöjä on käsitelty viimeisen vuoden aikana lautakunnan lähes jokaisessa kokouksessa. Useimmiten kyse on kuitenkin pitkämatkaisen liikenteen siirtymäajan liikennöintisopimuksiin esitetyistä vähäisistä aikataulumuutoksista, joilla ei ole vaikutusta Föli-alueen liikenteeseen. Tällaisissa asioissa lausunnot voitaisiin antaa viipymättä, jos lautakunta siirtäisi merkitykseltään vähäisten, toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvaa liikennettä koskevien lausuntojen antamisvastuun joukkoliikennejohtajalle.

Lausuntopyynnöt, joilla seudullisen joukkoliikennetoimiston näkemyksen mukaan on merkittävää vaikutusta Föli-alueen liikenteeseen, tuotaisiin lautakunnalle päätettäväksi kuten tähänkin saakka.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää valtuuttaa joukkoliikennejohtajan antamaan Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen lausunnot toisen joukkoliikenteen toimivaltaisen viranomaisen toimivalta-alueeseen kuuluvasta liikenteestä. Joukkoliikennejohtaja voi tuoda asian lautakunnan käsiteltäväksi, mikäli asian merkittävyys sitä edellyttää.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKorte Sirpa
tiedSuomela Sari
tiedToivonen Markku