Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta9029.04.20159

143-2015 (633)

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen lausuntopyyntö

Tiivistelmä:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt lausuntoa Turun Linja-autoilijain Osakeyhtiön reittiliikenneluvan REITTI-573498 (VARELY/3600/2014) muutoshakemukseen. Lausuntopyyntö on pyydetty toimittamaan 17.4.2015 mennessä. ELY-keskus on myöntänyt Turun seudun joukkoliikenneviranomaiselle lisäaikaa lausunnon antamiseen niin, että lausunto voidaan käsitellä lautakunnan kokouksessa 29.4.2015. Lautakunnalle esitetään, että se puoltaa hakijan muutoshakemusta.

Tksjlk § 90

ELY-keskuksen lausuntopyyntö on nähtävillä kokouksen sihteerillä.

Suunnittelupäällikkö Lauri Jorasmaa 24.4.2015:

Lausuntopyyntö:

Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus on pyytänyt lausuntoa Turun Linja-autoilijain Osakeyhtiön reittiliikenneluvan REITTI-573498 (VARE-LY/3600/2014) muutoshakemukseen. Hakemus on kaksiosainen: liikenteenharjoittaja hakee muutoksia jo olemassa oleviin vuoroihin ja samalla uusia vuoroja välille Turku-Helsinki/ Raisio-Turku-Helsinki. Lausuntopyyntö on pyydetty toimittamaan 17.4.2015 mennessä. ELY-keskus on myöntänyt Turun seudun joukkoliikenneviranomaiselle lisäaikaa lausunnon antamiseen niin, että lausunto voidaan käsitellä lautakunnan kokouksessa 29.4.2015.

Liikenteenharjoittaja esittää koko liikennekokonaisuuden osalta, että:

Muutosesitykset nykyisiin vuoroihin:

Vuorojen lakkautusesitykset:

Vuorojen lisäysesitys:

Varsinais-Suomen ELY-keskus pyytää erityisesti ottamaan kantaa joukkoliikennelain 22 §:ään ja seuraaviin kohtiin.

Lausunto:

Vaikuttaako hakemuksen mukainen liikenne jollain tavalla kunnan/ toimivaltaisen viranomaisen järjestämään liikenteeseen?

Vastaus: Liikenteellä ei ole merkittävää vaikutusta Turun seudun toimivaltaisen viranomaisen järjestämälle liikenteelle.

Ovatko haetut reitit ja pysäkit kunnan katuverkolla/ maantiellä käytettävissä liikennöintiin?

Vastaus: Hakija ehdottaa, että Åbusin pysäkkivalikoimaan lisättäisiin Turussa puutori. Puutorin osalta tulee huomioida, että torin viereiset kadunvarsipysäkit eivät ole reittiliikenteen käytettävissä vaan niiden kapasiteetti on jo täysin Turun toimivaltaisen viranomaisen järjestämän kaupunkiliikenteen käytössä. Hakijan tarkoitus on käyttää liikennöintiin Puutorin torialueella sijaitsevia pysäkkejä ja hakija on neuvotellut asiasta Turun kaupungin kanssa. Tämä asia ei kuulu Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen toimivaltaan. Puutorin liikennejärjestelyt eivät tällä hetkellä mahdollista linja-autojen liikennöintiä.

Aiheuttaako haettu reittiliikenne jatkuvaa ja vakavaa haittaa nykyiselle liikenteelle?

Vastaus: Reittiliikenne ei aiheuta joukkoliikennelain 22 §:n mukaista jatkuvaa ja vakavaa haittaa Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen järjestämälle liikenteelle.

Lautakunnalle esitetään, että se puoltaa hakijan muutoshakemusta siltä osin kuin se kuuluu Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen toimivaltaan.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 29.4.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskukselle lausuntonaan, että siltä osin kuin kuuluu Turun seudun joukkoliikenneviranomaisen toimivaltaan, se puoltaa Turun Linja-autoilijain Osakeyhtiön reittiliikenneluvan REITTI-573498 (VARE-LY/3600/2014) muutoshakemusta. Tarkemmin lausunto on eritelty esittelytekstissä.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Päätös tehtiin esittelijän muutetusta päätösehdotuksesta yksimielisesti.

Jakelu

lausVarsinais-Suomen ELY-keskus