Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta7008.04.20155

3273-2015 (633)

Vanhustyön neuvottelukunnan anomus eläkeläisten maksuttomista bussimatkoista 27.5. kello 12-16

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että 27.5. pidettävä tapahtuma ei aiheuta muutoksia joukkoliikenteen hintoihin.

Tksjlk § 70

Vanhustyön neuvottelukunnan puheenjohtaja Kaija Kiessling 20.3.2015:

Turun Vanhustyön neuvottelukunta on toiminut 40 vuotta ja sen kunniaksi järjestämme vuoden kuluessa kolme erilaista tapahtumaa kaupunkimme vanhuksille. Yksi niistä on toukokuun 27. pv teemalla KESKELLÄ KAUPUNKIA - SILTOJEN VÄLISSÄ; ylös, ulos ja lenkille!

Iltapäivän aikana jokirannassa alkaen klo 13.00 Apteekkimuseolta on varsin monipuolinen ulkoilutapahtuma erilaisine oheistoimintoineen. Niiden lisäksi mukana on myös Maarian VPK:mn soittokunta. Arkkipiispa (emer) John Wikström on tapahtuman suojelijana. Tapahtumaa on kanssamme järjestämässä myös kaupungin liikuntatoimi ja hyvinvointitoimiala.

Pyydämme yst. joukkoliikenteen osalta sellaista vastaantuloa, että eläkeläiset voisivat kulkea maksutta ko. päivänä klo 12 - 16 välisenä aikana, jolloin pienimmilläkään eläkkeillä sinnittelevien ei tarvitse jäädä pois tapahtumasta vaan voivat tulla lähiöistä mukaan.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 30.3.2015:

On hienoa, että vanhuksille järjestetään erilaisia tapahtumia. Seniorit muodostavat 11 % Turun seudun joukkoliikenteen käyttäjämäärästä. Lipun hinta on päätetty pitää erittäin edullisena, jotta yli 65-vuotiaiden olisi helppoa ja edullista osallistua yhteiskunnan eri toimintoihin tulotasosta riippumatta. Seniorien arvokorttimatka maksaa 1,70 euroa ja yhdellä maksulla voi matkustaa kahden tunnin aikana. Kello 9 ja 13 välillä käytössä on lisäalennus, jolloin hinta on vain 1,45 euroa, mutta tässäkin on käytössä kahden tunnin vaihtoaika. Kaikista joukkoliikenteen käyttäjäryhmistä juuri seniorit käyttävät useimmin hyödykseen em. kahden tunnin vaihtoaikaa. Ei ole todennäköistä, että joukkoliikenteen lipunhinta vähentäisi osallistumismahdollisuuksia seniorien tapahtumaan.

Mahdollinen eläkeläisten maksuttomuus neljän tunnin aikana aiheuttaisi sekaannusta linja-autoissa, kun kuljettajan olisi mahdotonta arvioida asiakkaan oikeutta tähän väliaikaiseen maksuttomuuteen. Joukkoliikenteen ei tule missään oloissa lisätä liputonta matkustamista, eikä toisaalta ole teknisesti eikä taloudellisesti järkevää toteuttaa nollalippua ko. tilaisuutta varten.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Turun Vanhustyön neuvottelukunnan järjestämä tapahtuma 27.5.2015 ei aiheuta muutoksia joukkoliikenteen hintoihin.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoTurun Vanhustyön neuvottelukunta