Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta4225.02.20155

3538-2013 (065)

Mobiililipputuotteiden maksutapalisät

Tiivistelmä:

Älypuhelimeen ladattavalla sovelluksella ostetuista bussilipuista on peritty maksutapalisää, jonka suuruudesta lautakunta on päättänyt aikaisemmin. Lautakunnalle esitetään maksutapalisien tarkistamista.

Tksjlk § 42

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 12.2.2015:

 

Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päätti joukkoliikenteen tekstiviestilipun toimittajan valinnasta 22.5.2013. Päätöksen mukaisesti sopimus tekstiviestipalvelusta on solmittu kilpailutuksen voittaneen Global Network Oy:n kanssa. Joukkoliikennejohtajan päätöspöytäkirjalla sopimus on siirretty IQ Payments Oy:n nimiin (21.10.2013 § 28). Sopimus on voimassa määräaikaisena 30.6.2015 asti, jonka jälkeen se on voimassa toistaiseksi Julkisen hallinnon IT-hankintojen (JIT 2007) mukaisin irtisanomisehdoin.

 

Sopimus sisältää option älypuhelimessa toimivan mobiililippusovelluksen toteuttamisesta. Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta on päättänyt 23.10.2013 option käyttämisestä. Sovellus saatiin käyttöön keväällä 2014. Helmikuussa 2015 palveluun on rekisteröitynyt noin 5500 käyttäjää. Mobiilisovelluksella myydään tällä hetkellä runsas 3000 matkalippua kuukausittain.

 

Maksamiseen älypuhelinsovelluksella liittyy ylimääräisiä kustannuksia, joita on katettu matkalipun hintaan lisätyllä maksutapalisällä. Lautakunta päätti kertalippuostojen ja matkailijatuotteiden maksutapalisistä 23.10.2013. Kuukausituotteiden maksutapalisän suuruus päätettiin määrittää myöhemmin. Asiakaspalautteiden mukaan maksutapalisä on koettu ongelmalliseksi, ja joukkoliikennetoimiston arvion mukaan maksutapalisä on hidastanut mobiilippujen myynnin kasvua.

 

Joukkoliikennetoimisto on neuvotellut IQ Payments Oy:n kanssa uusista myyntiprovisioista. Oheismateriaalina oleva neuvottelutulos mahdollistaa maksutapalisän poistamisen jälkilaskutteisella iQ-tilillä maksettaessa. Korttimaksuissa provisiota on kohtuullistettu erityisesti suuremmissa maksuissa. Puhelinoperaattorimaksuissa provisio säilyy entisen suuruisena.

 

Oheismateriaali 1               Mobiililippujen myyntiprovisiot

 

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

 

Ehdotus        Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy mobiililippusovelluksen myyntiprovisiot iQ Payments Oy:n kanssa käytyjen neuvottelujen mukaisesti. Samalla lautakunta hyväksyy seuraavat mobiililippujen maksutapalisät:

-kertaliput

oei maksutapalisää iQ-tilillä maksettaessa

o20 senttiä/tuote korttimaksuissa ja operaattorimaksuissa

-matkailijatuotteet ja muut vastaavat lyhytkestoiset kausituotteet

oei maksutapalisää iQ-tilillä maksettaessa

o20 senttiä/tuote korttimaksuissa

o50 senttiä/tuote operaattorimaksuissa

-kuukausituotteet

oei maksutapalisää iQ-tilillä maksettaessa

o20 senttiä/tuote korttimaksuissa

otuotteita ei voi ostaa operaattorimaksulla

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoIQ Payments Oy
tpvJokinen Martti
tiedJoukkoliikenteen palvelutoimisto
tpvKemppainen Seppo
tiedKuoppala Pirjo
tiedMartinez Sinikka