Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta2804.02.201510

3928-2013 (065, 633)

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmän käyttöönoton konsultointi, option käyttö

Tiivistelmä:

Lautakunnalle esitetään, että joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan käyttöönottoa tukevan konsulttitoimeksiannon optio käytetään.

Tksjlk § 28

Ympäristötoimiala, kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 28.1.2015:

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan tueksi kilpailutettiin ulkopuolinen konsultti keväällä 2013 (Tksjlk 19.6.2013 § 123). Kilpailutus toteutettiin siten, että tuki ostettiin tehdyllä päätöksellä maaliskuuhun 2015 asti, jolloin alkujaan kaikki maksujärjestelmää ja tuotteita koskevat osiot tulisi olla toteutettuna. Hankintaan liitettiin optio hankkeen myöhempien vaiheiden tukemisesta.

INITin toimittama uusi maksu- ja informaatiojärjestelmätoimitus on myöhästynyt useista syistä johtuen, joten alkuperäinen maksujärjestelmäosioiden valmistuminen ei toteudu maaliskuun 2015 loppuun mennessä. Koska Turun kaupungin omat resurssit ja osaaminen hankkeeseen liittyen on edelleen erittäin rajallista, tarvitsee hanke ulkoista tukea koko maksujärjestelmän uudistuksen määrittelyiden, testauksen ja käyttöönoton ajan. Viimeisin arvio tämän osion valmistumisesta on vuoden 2015 loppu. On mahdollista, että joitain osa-alueita joudutaan viivästyttämään jopa vuodelle 2016.

Konsulttikilpailutuksen voittaneen Movea Trafikkonsult AB:n edustajan kanssa on tehty yhdessä arviointi vuoden 2015 kokonaistyömäärästä. Kokonaistyömääräksi on arvioitu alustavasti noin 500 tuntia, joka voi toki muuttua, kun lopullinen hankkeen eteneminen saadaan selville ja mikäli hankkeen jonkun vaiheen osalta nousee esille erityisiä ongelmia, jotka vaativat konsultilta suunniteltua tiiviimpää hankkeeseen sitoutumista. Koska alkuperäinen hankintapäätös kattaa vuoden ensimmäisen kvartaalin, voidaan arvioida optiolla hankittavan työmäärän olevan noin 400 tuntia.

Tähän asti konsulttityön jakauma konsultin omalla toimistolla tapahtuvaan työhön ja tilaajan toimipisteissä tapahtuvaan työhön on jakautunut siten, että noin 2/3 työstä on tapahtunut konsultin toimistolla ja 1/3 tilaajan tiloissa. Saman jakauman oletetaan jatkuvan myös vuoden 2015 osalta. Tällöin työn keskihinnaksi muodostuu noin 137 €/h. Ja option käytön arvoksi tämän hetken työmääräarvion mukaan noin 55.000 €.

Joukkoliikenteen budjetissa on varauduttu vuoden 2015 osalta ulkoisen työn ostoon 100.000 € arvosta ja täten option käyttö vie tästä budjetista noin 55 %.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää käyttää maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan konsultoinnista tehdyn sopimuksen (diaari 3928-2013) option ja kohdentaa vuoden 2015 budjetista tähän tarvittavat varat. Option käytön arvoksi arvioitu nyt 55.000 €. Lisäksi lautakunta antaa joukkoliikennetoimistolle oikeuden sopia mahdollisista työmäärämuutoksista konsultoinnissa budjetissa olevien konsultointimäärärahojen puitteissa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

aoMovea Trafikkonsult AB
tpvMykrä Timo
tpvPaasikivi Jari