Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1114.01.201511

11679-2014 (633)

Naantalin keskustakorttelien asemakaavamuutosehdotus

Tiivistelmä:

Naantalin kaupunki pyytää seudulliselta joukkoliikenteeltä lausuntoa keskustakorttelien asemakaavan muutosehdotukseen. Muutosehdotuksen mukaan Naantalin linja-autoaseman paikka muuttuu. Esitetty muutos ei haittaa joukkoliikenteen toimintaa Naantalissa. Tämä asiakohta koskee Naantalin kaupunkia.

Tksjlk § 11

Vt. suunnittelupäällikkö Jouko Tervonen 8.1.2015:

Naantalin kaupunki pyytää seudulliselta joukkoliikenteeltä lausuntoa keskustakorttelien asemankaavan muutosehdotukseen ja tonttijaon muutosehdotukseen. Muutosehdotus sisältää linja-autoaseman siirtämisen nykyiseltä paikaltaan ja katulinjausten muuttamisia. Seudullisen joukkoliikenteen edustajat ovat olleet kuulemassa muutoksen sisällöstä syksyn aikana.

Muutosesityksessä ehdotettu uusi linja-autojen pysäkkialue Naantalin keskustassa vaikuttaa toimivalta liikenteenhoidon kannalta. Raision suunnalta tulevat bussit jättävät matkustajat toiselle puolelle katua kuin takaisin lähtevät bussit ottavat matkustajat kyytiin. Tämä selkeyttää matkustajien kannalta tilannetta, kun Raision ja Turun suuntaan lähteviä busseja ei voi sekoittaa saapuviin busseihin. Naantalin saaristoon lähtevien bussien pysäkit ovat erillään Turun suuntaan lähtevien bussien pysäkeistä, mikä myös on myönteinen asia matkustajien näkökannalta.

Taukoa viettäville busseille on myös varattu pysäköintitilaa. Naantalin kaupungin tulee huolehtia siitä, että tällaista tilaa varataan riittävästi seudullisen liikenteen busseille.

Naantalin kaupunginhallituksen päätös keskustakorttelien asemakaavamuutoksesta on luettavissa Internetistä:

Naantalin KH 10.11.2014 § 447

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 8.1.2015:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää ilmoittaa Naantalin kaupungille lausuntonaan, että sillä ei ole huomautettavaa Naantalin keskustakorttelien asemakaavan muutosehdotukseen kunhan taukoa viettäville seutuliikenteen busseille varataan riittävästi tilaa.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

lausNaantalin kaupunki