Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta1014.01.201510

6730-2014 (633)

Kaarinan sisäisen linjan K2 reittimuutos

Tiivistelmä:

Kaarinan kaupungin sisäisen linjan K2 reittiä muutetaan Kuusistossa. Reittimuutosta on valmisteltu Kaarinan kaupungin ja liikennöitsijän kesken. Päätepysäkki siirretään toiseen paikkaan Kuusistossa. Tämä asiakohta koskee Kaarinan kaupunkia.

Tksjlk § 10

Vt. suunnittelupäällikkö Jouko Tervonen 8.1.2015:

Linjan K2 liikennöitsijä on esittänyt Kaarinan kaupungille, että linjan K2 päätepysäkki Kuusistossa tulisi siirtää toiseen paikkaan. Muutostarpeen perusteluna on se, että päätepysäkiksi osoitetussa risteyksessä ei mahdu kääntämään uusia, linjalle tilattuja pikkubusseja. Lisäksi kyseiseltä pysäkiltä ja muutettavalta reittiosuudelta ei ole ollut käyttäjiä tähän mennessä.

Linjan K2 uusi päätepysäkki Kuusistossa sijoitetaan Vuolahdentien ja Rövarholmantien risteykseen. Reitti poistuu Rantamäentieltä, eli Saaristotieltä ajetaan Vuolahdentietä Rövarholmantien risteykseen. Reittimuutos on ollut tarpeen ottaa käyttöön jo vuoden alusta 2.1.2015 alkaen liikennöinnin sujuvuuden turvaamiseksi myös lumisissa olosuhteissa.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että Kaarinan sisäisen linjan K2 reitti Kuusistossa on Saaristotie – Vuolahdentie – Vuolahdentien/Rövarholmantien risteys, jossa on päätepysäkki, ja päinvastoin paluusuunnassa.

Samalla lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman. Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedKaarinan kaupunki
tiedTurun Linja-autoilijain Oy (TLO Oy)
tpvKortelainen Niko
tiedTervonen Jouko