Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta23103.12.20148

12000-2014 (14)

61. UITP:n kansainvälinen konferenssi Milanossa 8.-10.6.2015

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 231

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 25.11.2014:

Kansainvälinen joukkoliikenneliitto UITP järjestää 8.-10.6.2015 joukkoliikenteen 61. maailmankonferenssin. Konferenssi pidetään Milanossa, Italiassa. Kansainvälinen julkisen liikenteen konferenssi pidetään joka toinen vuosi ja se on merkittävin joukkoliikennealan konferenssi maailmassa. Mielenkiintoinen ja Turun seudun joukkoliikenteen kannalta tärkeä aihe on joukkoliikenteen kehittämisnäkökulmien lisäksi mm. EU:n palvelusopimusasetuksen soveltaminen joukkoliikenteessä, sillä EU-laki ylittää kansallisen lainsäädännön. Myös esimerkiksi joukkoliikenteen hinnoittelumallit ja kokemukset raitiotien toteutuksesta antavat viranomaisen kannalta tärkeää tietoa Föli-alueen käyttöön.

Kattavan luentotarjonnan lisäksi konferenssin yhteydessä järjestetään laajamittainen julkisen liikenteen palveluja ja kalustoa kuvaava näyttely. Erityisen kiinnostavaa Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteen kannalta on perehtyä sähköbussien toimintaan ja sähköbussivaihtoehtoihin sekä latausinfraan ja akkuteknologiaan, sillä joukkoliikennettä viedään Turussa lähivuosina sähköiseen suuntaan.

Lautakunnasta on viime vuosina osallistunut maailmankonferenssiin lautakunnan puheenjohtajisto.

Arvio konferenssimatkan kokonaiskustannuksista henkilöä kohden on:

Osallistumismaksu 1.350 €
Yöpymiset 860 €
Lennot 320 €
Päivärahat 320 €
Yhteensä 2.930 €

Ilmoittautumismaksussa on huomioitu 470 euron alennus, joka saadaan, kun konferenssiin ilmoittaudutaan 30.1.2015 mennessä. Osallistumisen kustannukset on sisällytetty vuoden 2015 talousarvioon.

Ohjelma kokonaisuudessaan on luettavissa Internetistä: Milanon UITP:n konferenssin ohjelma

Oheismateriaali 1UITP:n Milanon maailmankonferenssin 2015 kutsukirje ja ohjelmakooste

Kh:n johtosäännön 17 § 1 mom. 12. kohdan mukaan konsernihallinnon hallintoryhmän johtaja päättää yksittäisen luottamushenkilön luottamustoimen hoitamiseen liittyvästä matkasta maan rajojen ulkopuolelle sekä osallistumisesta koulutukseen ulkomailla.

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta esittää konsernihallinnon hallintoryhmän johtajalle, että lautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja voisivat osallistua UITP:n joukkoliikennekonferenssiin 8.-10.6.2015.

PäätösAsia palautettiin Maaskolan Alanderin kannattamana tekemästä ehdotuksesta yksimielisesti uudelleen valmisteltavaksi.

Palautuksen perustelut:

Tulee selvittää voidaanko matka tehdä halvemmalla esim. vähentämällä matkapäiviä ja luentojen osuutta. Luottamusmiesten osallistumisen hyödyllisyys tulee perustella huolellisesti. Lisäksi ehtona tulisi olla tarkka raportointi matkan jälkeen. 

Puheenjohtaja Nordqvist ja varapuheenjohtaja Laulumaa ilmoittivat olevansa esteellisiä eivätkä osallistuneet asian käsittelyyn.

Tilapäiseksi puheenjohtajaksi valittiin tämän pykälän käsittelyn ajaksi jäsen Maaskola.