Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta21112.11.20146

6737-2014 (633)

Linjojen 55 ja 56 aikataulut talvikaudella 2014 - 2015

Tiivistelmä:

Linjojen 55 ja 56 reittiä muutettiin talviaikataulujen tullessa voimaan. On osoittautunut, että aikataulu ei ole toiminut halutulla tavalla, vaan bussit ovat olleet myöhässä. Aikataulua esitetään korjattavaksi kesken kauden siten, että siitä aiheutuu mahdollisimman vähän muutoksia. Tämä asiakohta koskee Turun kaupunkia.

Tksjlk § 211

Vt. suunnittelupäällikkö Jouko Tervonen 7.11.2014:

Talviaikatauluihin toteutettiin Räntämäen ja Halisten alueella linjaston rationalisointia yhdistämällä Halisten ja Räntämäen linjat. Liikennöitäessä on osoittautunut, että linjoilla ajoaika on jakautunut väärin, kun liikennöidään 20 minuutin vuorovälillä. Tästä aiheutuu aikataulun pitämättömyyttä. Kokonaiskierrosaika on kuitenkin riittävä. Jotta asiakkaille aiheutuisi vähinten haittaa, tulisi Räntämäen lähtöaikoja aikaistaa siten, että bussit ovat Halisissa nykyiseen aikatauluun merkittynä aikana. Näin menetellen linjojen aikataulut pysyvät ennallaan muilta osin, jolloin mm. painetun aikataulukirjan osalta muut kuin Räntämäen aikataulu säilyisivät ennallaan. Tämä on asiakkaiden kannalta parhainta. Voimassaolevan aikataulun mukaan ajoaika Räntämäen päätepysäkiltä Halisten päätepysäkille on viisi minuuttia. Tämä voidaan muuttaa kymmeneksi minuutiksi, jolloin bussit ehtivät hyvin Halisten päätepysäkille. Muutos voidaan toteuttaa 17.11.2014 alkaen, kun kyseessä on vain yhden päätepysäkin aikojen muutos.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta päättää, että linjojen 55 ja 56 aikataulua muutetaan Räntämäen osalta siten, että lähdöt ovat aamun ensimmäisiä lukuun ottamatta viisi minuuttia nykyistä aikaisemmin silloin kuin linjalla on 20 vuoroväli. Muutetut lähtöajat ovat arkisin klo 6:00 – n. 21:00 ja lauantaisin klo 6:00 – n. 19:00. Muutos toteutetaan 17.11.2014 alkaen.

Samalla lautakunta päättää, että päätös voidaan panna täytäntöön ennen kuin se on saanut lainvoiman.

Tämä asiakohta tarkastetaan kokouksessa.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedTurun Kaupunkiliikenne Oy
tpvKortelainen Niko
tiedMartinez Sinikka
tpvTervonen Jouko