Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta22312.11.20141

898-2012 (065, 633, 021)

INIT-lisälaitteet

Tiivistelmä:

Joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmään hankitaan lisää linja-autoihin asennettavia myynti- ja kuljettajapäätteitä. Lisätilaus on kooltaan enintään 60 laitetta, joista osa menee koulutuskäyttöön kuljettajia kouluttaville tahoille.

Tksjlk § 223

Kehittämispäällikkö Jari Paasikivi 7.11.2014:

Joukkoliikenteen maksujärjestelmäuudistuksen yhteydessä myös ajoneuvolaitteiden hankinta on otettu joukkoliikenneviranomaisen vastuulle ja osaksi käynnissä olevaa hanketta.

Toteutetussa kilpailutuksessa pyydettiin tarjoajia määrittelemään hinnat myös perustoimituksen jälkeisille laitetoimituksille.

Laitteita on tilattu hankintaan liittyen jo kahdessa erässä, koska laitetilauksissa on haluttu käyttää varovaisuuden periaatetta laitteiden kalleuden vuoksi. Alkuperäinen laitetilaus on ollut 210 autolaitetta, laitteita on tilattu lisää syksyllä 2013 50 kappaletta. Kyseinen laitteiden yhteismäärän riittävyysarvio perustui syksyllä 2013 tehtyyn arvioon FÖLI liikenteen laajuudesta. Kyseisen hetken jälkeen on FÖLI liikenne laajentunut esim. kuntien sisäisillä linjoilla sekä yhteistyösopimuksilla Vainion Liikenteen ja TLO kanssa. Näistä syistä johtuen kokonaislaitetarve on noussut arviolta 40-60 laitetta. Tarkka kokonaistarve elää yhä hieman, koska asiaan vaikuttaa toimijoiden halukkuus jatkaa osana FÖLI järjestelmää sekä tarkat liikennöinti- ja sopimusmallit. Toimittaja on antanut tarjouksen alkuperäisen sopimuksen mukaisella hinnalla toimituserästä, joka on kooltaan vähintään 50 kappaletta. 50 laitteen toimituksen kokonaisarvo on noin 190.000€. Lisätilauksen erittely oheismateriaalina. Nyt suunniteltu lisätilaus pitää sisällään myös 4 laitetta koulutuskäyttöön kuljettajia kouluttaville laitoksille, nämä laitteet laskutetaan oppilaitoksilta.

Koska samaan aikaan kuin ollaan valmisteltu tätä lisätilausta, on käynnissä keskustelut koko järjestelmätoimituksen tiettyjen osakokonaisuuksien sisältömuutoksista ja niiden mahdollisista vaikutuksista koko toimituksen arvoon, esitetään, että lautakunta valtuuttaisi joukkoliikennetoimiston ja hankintapalvelukeskuksen sopimaan tilaus asiasta toimittajan kanssa.

Oheismateriaali 1INIT:n ehdotus16.10.2014

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte:

EhdotusTurun seudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy lisälaitteiden tilaamisen, enintään 60 kappaletta, ja valtuuttaa Joukkoliikennetoimiston ja Turun hankintapalvelukeskuksen sopimaan lopullisesta laitemäärästä sekä muihin asiaan liittyvistä yksityiskohdista toimittajan kanssa. Tilauksesta aiheutuvat kustannukset tulee mahtua joukkoliikenteen maksu- ja informaatiojärjestelmähankinnan investointibudjettiin.

Viranomaista sitova sopimus ei synny tällä päätöksellä, vaan erillisellä tilauksella.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvKynkäänniemi Päivi
tpvMykrä Timo
tpvPaasikivi Jari
tpvTervonen Jouko