Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta19622.10.201414

5048-2014 (065, 633)

Bussikorttien latausta koskevat myyntipalvelusopimukset

Tiivistelmä:

Bussikorttien latauspisteen perustamisesta on neuvoteltu Matkahuolto Oy:n ja M Roine Oy:n kanssa. Lautakunnalle esitetään, että se hyväksyy myyntipalvelusopimukset.

Tksjlk § 196

Vt. kehityspäällikkö Seppo Kemppainen 16.10.2014:

Bussikorttien lataaminen Turun seudun joukkoliikenteen linja-autoissa on tarkoitus lopettaa kesällä 2015 (Tksjlk 19.3.2014 § 57). Tavoitteena on nopeuttaa bussiliikenteen sujuvuutta ja matkustusmukavuutta ja sitä kautta myös matkamääriä. Ajoneuvolatauksen lopettaminen edellyttää, että bussikortin voi ladata muualla mahdollisimman helposti.

Tällä hetkellä bussikortin voi ladata internetissä, joukkoliikenteen palvelutoimistossa, kuntien palvelupisteissä, Turun pääkirjastossa ja 10 kaupassa Turun seudulla. Latauspisteverkoston laajentamisesta on käyty neuvotteluja kahden uuden pisteen avaamiseksi, toinen Turun linja-autoasemalle ja toinen Liedon Shell-huoltoasemalle.

Turun linja-autoaseman kautta kulkee päivittäin runsaasti joukkoliikenteen käyttäjiä, joista merkittävä osa käyttää myös Föli-liikennettä jatkoyhteyksissään. Paikka on varsin luonteva Föli-tuotteiden lataamiseen. Latauspalvelun avaaminen Liedon Shell-huoltoasemalle perustuu yrittäjän omaan aktiivisuuteen ja joukkoliikennetoimistossa tehtyyn harkintaan. Latauspalvelun avaamista puoltavat mm. huoltoaseman keskeinen sijainti ja sen pitkät aukioloajat. Joukkoliikennetoimiston näkemyksen mukaan latauspalvelu voidaan harkinnan jälkeen avata myös muissa vastaavissa kohteissa, jos se asiakaspalvelun ja riittävän tuloutuksen kannalta on mielekästä.

Matkahuolto Oy:n kanssa käydyissä neuvotteluissa on lähdetty siitä, että Föli-kortin lataamisen lisäksi Turun linja-autoasemalla on mahdollisuus myös ostaa seutuliikenteessä tarvittava rinnakkaiskortti. Tätä on pidetty perusteltuna hyvän asiakaspalvelun näkökulmasta. Matkahuolto on toivonut myös vähäistä muutosta tilitysaikatauluun, mutta muilta osin sopimusluonnokset ovat samanlaisia keskenään. Kummassakin myyntiprovisio on lautakunnan aikaisemman päätöksen (7.5.2014 § 89) mukaisesti 4 prosenttia.

Liite 1Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntypalvelusopimus Oy Matkahuolto Ab:n kanssa

Liite 2Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelusopimus M Roine Oy:n kanssa

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 16.10.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta hyväksyy liitteenä olevat arvo- ja kausikorttien latauspisteiden perustamista koskevat sopimukset ja valtuuttaa joukkoliikennejohtajan allekirjoittamaan sopimukset.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tpvJokinen Martti
tiedM Roine Oy
tiedOy Matkahuolto Ab
tiedPalvelutoimiston henkilökunta
tpvWestern Systems Oy / Markkula Lauri
tiedKanerva Tanja
tpvKemppainen Seppo
tpvKorte Sirpa
tiedSitaru-Niemi Jaana


Liitteet:

Tksjlk § 196
Liite 1:Bussikorttien latausta ja seutulipun rinnakkaiskortin myyntiä koskeva myyntypalvelusopimus Oy Matkahuolto Ab:n kanssa
Liite 2:Bussikorttien latausta koskeva myyntipalvelusopimus M Roine Oy:n kanssa