Turun kaupunki§KokouspvmAsia1
Turun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta18722.10.20145

4272-2014 (633)

Jäsen Heikkilän aloite pysäkistä Parrantielle

Tiivistelmä: -

Tksjlk § 187

Jäsen Juha Heikkilä 9.4.2014:

Bussilinja 88 toimii eräänlaisena palvelulinjana kuljettaen matkustajia lähiöistä Länsikeskukseen. Matkustajien rungon muodostaa enimmäkseen väestö, jolla ei ole käytössä omaa autoa, tai jotka muutoin haluavat suosia joukkoliikennettä.

Asukkaiden suunnalta on haluttu nostaa esiin kysymys siitä miksi linjalle 88 ei ole pysäkkiä Parrantie 3:n kohdalla ajettaessa Länsikeskuksesta Runosmäen suuntaan. Toisella puolella katua on tosi tarpeellinen Laihasmäentien pysäkki menomatkaa varten.

Länsikeskuksesta tultaessa pysäkki on Rieskalähteentiellä ja seuraava Mullintiellä. Asutusta on kuitenkin paljon Parrantien alussa, Leipäläntiellä, Pulmussuontiellä, Suovantiellä sekä Laihasmäentiellä, joten pysäkin potentiaalista käyttäjäkuntaa on paljon. Pysäkin perustamista silmällä pitäen oikeastaan ainoa este on se että nyt kyseisessä kohdassa Parrantiellä on pysäköintimahdollisuus kadun varressa mutta pysäkki veisi viisi, korkeintaan kuusi paikkaa joten tämän ei pitäisi olla pitkällä juoksulla oleellinen ongelma.

Lautakunnan jäsenenä esitänkin että joukkoliikennetoimisto aloittaa valmistelutyön sille että Turussa Parrantie 3:n kohdalle saataisiin ainakin linjaa 88 palveleva pysäkki mahdollisimman pian. Matkustajien joukossa on muun muassa niitä jotka tekevät ostoksensa Länsikeskuksessa ja mielellään käyttäisivät näillä matkoilla julkisia kulkuneuvoja mutta kauppatavaroiden kantomatka nykyisellä pysäkkirakenteella on pitkä ja jo pysäkkisijoittelubalanssinkin takia pysäkin sijoittaminen Parrantie 3:n kohdalle kuljettaessa Tampereen Valtatieltä Markulantien suuntaan on perusteltu.

Suunnittelupäällikkö Henri Hellström 15.10.2014:

Jäsen Heikkilän aloitteessa esitetään Parrantielle uuden pysäkin perustamista ajatellen linjan 88 liikennöintiä.

Parrantien 3 kohdalle on lisätty uusi pysäkki, joka toimii linjojen 13 ja 88 pysäkkinä.

Joukkoliikennejohtaja Sirpa Korte 15.10.2014:

EhdotusTurun kaupunkiseudun joukkoliikennelautakunta merkitsee selvityksen tiedokseen ja jäsen Heikkilän aloitteen käsitellyksi.

PäätösEhdotus hyväksyttiin.

Jakelu

tiedHeikkilä Juha